Accenture neemt cloud-specialist Sentia over

02-08-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Accenture neemt cloud-specialist Sentia over

Accenture neemt de activiteiten over van Sentia in Nederland, België en Bulgarije. De IT-services aanbieder wil met de aankoop de mogelijkheden voor infrastructuurengineering in het cloudcontinuüm versterken. Met het hoofdkantoor in Nederland is de Sentia-groep een cloudadviesbureau dat private en publieke cloudmigraties beheert en monitoringdiensten voor digitale ervaringen levert. De Deense activiteiten van Sentia gaan zelfstandig verder.

Sentia's team - ongeveer 310 cloudspecialisten in Nederland, België en Bulgarije - zal onderdeel gaan uitmaken van Accenture Cloud First. De voorwaarden van de overname zijn niet bekendgemaakt. “Met Sentia breiden we onze capaciteiten op het gebied van strategische infrastructuurengineering en opkomende technologieën uit in heel Europa, vooral in Nederland en België”, aldus Karthik Narain, global lead voor Accenture Cloud First. De overname breidt volgens Narain Accenture's Cloud First-mogelijkheden uit om end-to-end cloudinfrastructuurdiensten te leveren in het cloudcontinuüm van publieke, private en soevereine clouds.

Optimale locatie in cloud

De overvloed aan cloudopties creëert meer complexiteit voor organisaties terwijl ze navigeren door verschillende architecturen, snelgroeiende innovaties en veranderende regelgeving. Narain hierover: "Het toevoegen van Sentia's specialisten zal de migratie- en moderniseringsdiensten van Accenture Cloud First verbeteren die erop gericht zijn de workloads van klanten naar hun optimale locatie in het cloudcontinuüm te brengen - van openbaar tot edge en alles daartussenin."

Sentia biedt cloudadvies- en leveringsdiensten die een hybride en multicloudstrategie omvatten, zoals cloud-transformatie en -migratie. De belangrijkste cloudcontrole- en optimalisatieservices van het bedrijf omvatten cloudbeheerde services, cloudbeveiligingsservices en migratie van cloudinfrastructuur. Sentia biedt daarnaast diverse diensten die bedrijfsapplicaties en cloudservices analyseren, volgen en voorspellen vanuit het perspectief van een eindgebruiker.

De Deense activiteiten van Sentia maken overigens geen deel uit van de overname. Zij zullen doorgaan een onafhankelijke onderneming onder het merk Sentia, ondersteund door hoofdaandeelhouder Waterland Private Equity.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud