eG Innovations breidt eG Enterprise Express SaaS uit met Microsoft AVD-ondersteuning

Srinivas Ramanathan

31-07-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

eG Innovations breidt eG Enterprise Express SaaS uit met Microsoft AVD-ondersteuning

eG Innovations, leverancier van software voor IT-prestatiebeheer, breidt zijn gratis online eG Enterprise Express SaaS-oplossing uit. De vernieuwde versie ondersteunt organisaties die digitale AVD-werkruimten gebruiken bij het snel identificeren en oplossen van aanmeldingsproblemen die een negatieve invloed hebben op de gebruikerservaring en zakelijke productiviteit.

eG Enterprise Express Logon Simulator voor AVD biedt AVD-beheerders een synthetische monitoringtool waarmee zij de aanmeldingsprestaties in kaart kunnen brengen. "Langzame aanmeldingsprestaties zijn een van de meest uitdagende gebruikersklachten waarmee VDI- en digitale werkruimtebeheerders en ondersteuningsteams te maken hebben", zegt Srinivas Ramanathan (foto), chief executive officer van eG Innovations. “Wanneer een gebruiker inlogt op een virtuele desktop, zijn er veel interacties die moeten plaatsvinden tussen verschillende infrastructuurelementen. Een vertraging of storing ergens in de infrastructuur - zoals de AVD-broker, Azure AD, elke on-prem Active Directory, FSLogix-containers of opslag - kan leiden tot langzame of mislukte aanmeldingen. AVD-beheerders moeten dergelijke situaties proactief kunnen detecteren en oplossen. 24x7 simulatie en waarschuwingen bij aanmeldingsfouten voor virtuele desktops en werkruimten biedt AVD-beheerders precies wat ze nodig hebben om dergelijke problemen proactief te detecteren en op te lossen, en zo een goede digitale ervaring voor gebruikers en medewerkers te garanderen."

Realtime waarschuwingen en SLA-rapporten

Met deze nieuwe release kunnen organisaties de gratis aanmeldingssimulator van eG Enterprise Express gebruiken om desktop- en applicatievirtualisatie-infrastructuren die draaien op AVD-hosts met meerdere sessies te bewaken. Met eG Enterprise Express kunnen beheerders exact dezelfde stappen simuleren die gebruikers nemen om in te loggen op virtuele Azure-desktops. Beheerders kunnen realtime waarschuwingen ontvangen, prestaties over een bepaalde periode analyseren en SLA-rapporten genereren met behulp van een webbrowser.

“Als je je telefoon opneemt, verwacht je een kiestoon. In dezelfde geest verwachten gebruikers dat ze kunnen inloggen en hun werk kunnen doen met AVD. IT-beheerders en Microsoft-partners die AVD implementeren en ondersteunen profiteren van deze gratis tool", aldus Ramanathan.

De SaaS-oplossing is binnen enkele minuten op te zetten en wordt gratis aangeboden. Alleen een eenvoudige webregistratie is vereist om aan de slag te gaan.

eG Enterprise Express SaaS biedt:

  • Proactieve diagnose van aanmeldingsproblemen voordat gebruikers worden getroffen
  • Ondersteuning voor aanmeldingssimulatie voor zowel gevirtualiseerde applicaties als desktops
  • Mogelijkheden om te testen of de volledige leveringsinfrastructuur van AVD en Azure samenwerken
  • Snelle SaaS-implementatie – binnen enkele minuten aan de slag
  • Webgebaseerde controleconsole
  • Dashboards voor monitoring van aanmeldingsprestaties
  • Historische rapportage voor het analyseren van prestatietrends

Met deze nieuwe toevoeging ondersteunt eG Enterprise Express SaaS nu drie ingebouwde opties voor het simuleren van digitale werkplekken. Naast de inlogsimulator voor AVD gebruiken zijn ook varianten voor Citrix (on-prem en cloud) en VMware Horizon-technologieën beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud