Onrust onder Amerikaanse Datto werknemers over impact overname door Kaseya

21-07-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Onrust onder Amerikaanse Datto werknemers over impact overname door Kaseya

Onder Amerikaanse werknemers van Datto is onrust uitgebroken over de impact van de overname van Datto door Kaseya op de bedrijfscultuur bij Datto. Zij vrezen dat de open en sociaalbewuste cultuur van Datto onder druk komt te staan en zal verdwijnen. In een recente bespreking met werknemers gaf Kaseya-topman Fred Voccola aan dat Kaseya er juist voor kiest geen positie te kiezen rondom sociale onderwerpen.

Dit meldt CRN, dat de hand heeft weten te leggen op een video-opname van de bijeenkomst op het hoofdkantoor van Datto in Norwalk, Connecticut. Datto maakte in april bekend dat het voor een bedrag van 6,2 miljard dollar wordt overgenomen door Kaseya. Kaseya beloofde hierbij het merk en de cultuur van Datto te behouden. Het bedrijf zou zich in eerste instantie willen richten op het ontwikkelen van nieuwe integraties van Datto en Kaseya.

Diverse werknemers van Datto uiten tegenover CRN hun zorgen over de overname. "Drie weken geleden zou ik hebben gezegd dat dit mijn droombaan is. Ik heb een doel en de vrijheid om mijn doelen uit te voeren", zegt een werknemer, die uit angst voor repressailles anoniem wil blijven. Na de bijeenkomst zouden de medewerker en alle andere leden van zijn team echter hebben gesolliciteerd op meerdere andere functies. "[Voccola] lijkt volledig los te staan van alles dat om hem heen gebeurt. Hij was meer een showman dan iemand die geeft om hoe dingen worden afgehandeld", stelt de werknemer.

Cultuur in anderhalve week 180 graden gedraaid

Een andere werknemer is van mening dat de overname vanuit een business- en technisch aspect goed is. Hij is echter kritisch over Voccola en de wijzigingen die Kaseya wil doorvoeren bij Datto. "Ik denk dat de fusie geen slecht idee is, maar ze hebben zoveel zo snel veranderd. Ze hebben de cultuur in anderhalve week 180 graden gedraaid", aldus de werknemer tegen CRN. "Sinds [Voccola] zichzelf aan Datto voorstelde, was er een gevoel van nul [zorgen] over de mensen en de cultuur. Het was vervelend om hem kritiek te horen uiten het bedrijf dat wij hebben gemaakt. We bevinden ons in een klasse van kwaliteit en veiligheid die veel groter en beter is dan die van Kaseya. Het feit is dat ze van plan zijn om mee te liften op Datto om beter over te komen op MSP's. Maar MSP's zijn een stuk slimmer dan Fred denkt.”

Tot het eind van dit jaar behouden werknemers van Datto hun arbeidsvoorwaarden. Zij maken zich echter zorgen over de veranderingen die vanaf januari worden doorgevoerd. Voccola wees er hierbij op dat over arbeidsvoorwaarden nog geen beslissingen zijn genomen, aangezien Kaseya net als veel andere Amerikaanse bedrijven zorg- en andere arbeidsvoorwaarden op jaarlijks basis opnieuw vaststelt.  

Meer informatie is hier beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht
Security