G-Core Labs versterkt aanwezigheid in Latijns-Amerika

Seva Vayner

19-07-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

G-Core Labs versterkt aanwezigheid in Latijns-Amerika

G-Core Labs, een internationale leverancier van cloud- en edge-oplossingen, versterkt zijn wereldwijde infrastructuur met de lancering van een nieuwe cloud point-of-presence (PoP) in São Paulo, Brazilië. G-Core Labs-services zoals virtuele machines en bare-metal servers zijn hierdoor voortaan ook beschikbaar de vierde grootste stad wereldwijd qua inwonersaantal.

Het hebben van lokale cloud-points of presence brengt door de cloud gehoste services dichter bij de eindgebruiker, waardoor latentie vermindert en de applicatiestabiliteit verbetert. Met deze nieuwe cloud PoP kunnen G-Core-klanten toegang krijgen tot virtuele machines en bare-metal servers, waardoor miljoenen gebruikers in de LATAM-regio een minimale latentie krijgen. Ook zijn G-Core cloudservices en producten zoals load balancers, cloudfirewall, Managed Kubernetes, applicatiemarktplaats, snapshots, publieke en private IP-adressen beschikbaar voor klanten in deze regio.

PaaS-producten op de markt brengen

Na de succesvolle lancering van deze services wil G-Core Labs zijn aanwezigheid in de regio blijven versterken. Het bedrijf gaat onder meer PaaS-producten in São Paulo op de markt brengen, zoals Managed Logging as a Service, Function as a Service en zijn AI-Infrastructure as a Service.

“Aangezien Latijns-Amerika een van de snelstgroeiende regio's is op het gebied van e-commerce en SaaS-services, is het van cruciaal belang voor bedrijven en ontwikkelaars om een krachtige en gemakkelijk schaalbare infrastructuur te hebben precies daar waar het publiek zich bevindt. Onze nieuwe cloud PoP met direct inzetbare virtuele machines en krachtige bare-metal servers zal bedrijven helpen om altijd in contact te blijven met gebruikers in Brazilië, ongeacht hoeveel resources je nodig hebt”, zegt Seva Vayner, directeur van Edge Cloud bij G- kern laboratoria.

Groeiend wereldwijd netwerk

Deze nieuwe point of presence in São Paulo is de nieuwste in het groeiend wereldwijd netwerk van G-Core Labs. De public cloud van het bedrijf is beschikbaar op meer dan 15 locaties, waaronder Luxemburg, Amsterdam, Singapore, Hong Kong, Tokio en Johannesburg. Binnen zijn internationale infrastructuur breidt het bedrijf voortdurend zijn capaciteiten uit en streeft het ernaar om in de nabije toekomst meer dan 40 extra cloudpoints of presence wereldwijd te runnen.

Naast de groeiende wereldwijde aanwezigheid, onderscheidt G-Core Labs zich van grote cloudspelers met de beschikbaarheid van bare-metal servers. Bare-metal servers zijn krachtiger dan virtuele servers meldt G-Core Labs. Ze zijn geschikt voor taken waarbij er geen schaalconfiguratie nodig is en ook minimale latentie vereist is. Bare-metal servers zijn onder meer inzetbaar voor resource-intensieve applicaties zoals gameservers en databases. Deze servers zijn gebouwd op fouttolerante apparatuur van grote fabrikanten.


Terug naar nieuws overzicht
Cloud