Maxicom IT Distribution en Aliter Networks worden Circular IT Group

06-07-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Maxicom IT Distribution en Aliter Networks worden Circular IT Group

Maxicom IT Distribution en Aliter Networks bundelen hun krachten en gaan in het vervolg verder als Circular IT Group. De groep biedt klanten een duurzame oplossing voor hun IT-vraagstukken, door middel van een refurbished hardware propositie in combinatie met aanvullende dienstverlening.

Met ondersteuning van investeerder Waterland kent de groep de ambitie om in de komende jaren te groeien naar meer dan 300 miljoen euro omzet in het circulaire IT-domein. De groei wordt hierbij versneld via een overnamestrategie.

Duurzame IT-waardeketen

De groep biedt klanten een circulaire en duurzame oplossing voor hun IT vraagstukken, onder andere door middel van een refurbished hardware propositie in combinatie met aanvullende dienstverlening. Het overgrote deel van de CO2 uitstoot van IT apparatuur is gerelateerd aan de grondstoffenwinning- en productiefase. Door IT apparatuur langer te gebruiken vermindert de jaarlijkse CO2-uitstoot gerelateerd aan de productiefase van nieuwe apparatuur en vermindert het kritieke grondstoffenverbruik. Circular IT Group biedt door middel van een breed aanbod aan refurbished IT-apparatuur een duurzame oplossing voor IT-behoeften en draagt zo bij aan het verduurzamen van de IT-waardeketen.

De groep levert circulaire IT-oplossingen: IT Asset Disposition (ITAD), de-installatie van oude apparatuur, veilige data verwijdering, testen en reparaties, distributie en logistiek, en remarketing, verhuur en verkoop van refurbished apparatuur. Deze oplossingen worden aangeboden voor het complete IT-hardware segment, variërend van netwerkapparatuur, servers en storage apparatuur tot aan desktops, laptops en mobiele telefoons. Met dit aanbod bedient de groep meer dan 10.000 klanten wereldwijd, variërend van zakelijke eindgebruikers tot dienstverleners en consumenten. De groep heeft een hoofdkantoor in Zoetermeer, met aanvullende locaties in Almere en Singapore. Er werken in totaal 110 FTE bij de groep.

Groeiversnelling

Jean-Pierre Verhoeven, interim-CEO Circular IT Group: “We zijn al meer dan 20 jaar actief in deze markt, maar zien de afgelopen jaren een duidelijke groeiversnelling door toenemende focus van bedrijven op het duurzaamheidsaspect van hun IT-strategie. Samen met Aliter Networks en Waterland willen wij klanten een compleet aanbod bieden van producten en diensten met betrekking tot duurzame IT-oplossingen.”

Zimin Chen, Sales Director Aliter Networks: “In de afgelopen jaren hebben wij hard gewerkt om onze internationale klanten goed te kunnen ontzorgen op het gebied van duurzame netwerkoplossingen. In samenwerking met Maxicom en Waterland breiden we onze expertise nu nog verder uit over het productspectrum om zo onze dienstverlening nog verder te verbreden en te versterken.”

Tomas Simons, Partner Waterland: “Reductie van broeikasgas uitstoot en circulariteit van materialen zijn grote uitdagingen voor de wereld, waar circulaire IT belangrijke oplossingen voor biedt. We verwachten dan ook een substantiële groei van deze jonge sector, nu duurzaamheid een grotere rol gaat spelen in de IT-investeringen van bedrijven en overheid. Met Waterland’s groei-expertise kunnen we via deze investering een betekenisvolle bijdrage leveren aan een betere wereld én een sterker bedrijf.”

Terug naar nieuws overzicht