British School of Amsterdam kiest voor HPE Aruba

05-07-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

British School of Amsterdam kiest voor HPE Aruba

De British School of Amsterdam (BSA), de enige school in Amsterdam die een volledig Engels curriculum biedt aan kinderen tussen de 3 en 18 jaar oud, heeft zijn volledig nieuwe locatie voorzien van een krachtig, modern draadloos netwerk op basis van Aruba-technologie. BSA heeft hierbij gekozen voor een Network-as-a-Service-aanpak (NaaS) die door IT-dienstverlener Wentzo is gerealiseerd. Dit NaaS zorgt voor voorspelbare kosten voor de lange termijn en haalt de beheerlast van het netwerk weg bij de school. Dit maakt dat het personeel van de BSA zich volledig kan focussen op hun leerlingen en het bieden van de beste leeromgeving en -ervaring.

Door de pandemie moest de school de uitrol van laptops voor docenten en het gebruik van online leerplatforms versnellen. Veel van deze flexibiliteit blijft behouden nu leerlingen weer terugkeren naar het fysieke klaslokaal. Studenten, van wie velen twee tot drie apparaten op het netwerk zullen aansluiten, hebben nu hun eigen Office 365-account en toegang tot diverse cloudgebaseerde applicaties.

Het Aruba-netwerk ondersteunt deze digitale ervaring met bijna tweehonderd 500-Series toegangspunten die door de gehele locatie zijn geïnstalleerd. Daarnaast omvat de aanpak van Aruba 48-port 2940 access switches, 3810 core switches en Aruba AirWave netwerkbeheer. Aan ‘de poort van het netwerk’ staan Fortinet next-generation firewalls om ervoor te zorgen dat het netwerk en de data die daar overheen gaat veilig blijft. Doordat studenten en docenten nu overal en altijd optimaal toegang hebben tot het netwerk, zijn zij niet langer gebonden aan de fysieke grenzen van het klaslokaal.

Netwerk

Cybersecurity is een belangrijk onderwerp voor de BSA. Met de oplossingen van Aruba profiteert de school van volledige mobiliteit zonder dat het de controle verliest. En met de managed services van Wentzo heeft de school compleet inzicht in wie en wat verbinding maakt met het netwerk. Toegang tot bepaalde applicaties en content kan zo veilig beheerd worden. Zo hebben verschillende doelgroepen - docenten, studenten en ondersteunend personeel - binnen de school verschillende toegangsrechten.

Het netwerkbeheer dat door Wentzo en Aruba conform vooraf bepaalde procedures wordt uitgevoerd, stelt BSA daarnaast in staat om te voldoen aan de UK Government cyber credentials, een voorwaarde om het Britse curriculum te mogen aanbieden.

Service

“Ouders en studenten verwachten een hoog serviceniveau, waaronder uitstekende connectiviteit. Leerlingen kunnen nu bijvoorbeeld verbinding maken met ouders via videogesprekken. Dit lijkt misschien een klein detail, maar het is belangrijk voor een gevoel van welzijn. Ouders willen weten dat ze contact kunnen krijgen en als premium school wordt deze premium service verleend”, zegt Paul Morgan, directeur bij de British School of Amsterdam.

Morgan vervolgt: “BSA biedt momenteel ruimte voor 1,000 leerlingen, maar streeft naar een groei van 30% in de komende jaren. Uitstekende service, waaronder het bieden van een beschikbaar, snel en veilig netwerk, is belangrijk om dit doel te behalen - het zal de reputatie van de school een boost geven. En door het upgraden van het netwerk kan BSA zich concentreren op haar kerndoel: onderwijs.”

Terug naar nieuws overzicht