Aruba ESP levert nieuwe cloud-native services

Aruba ESP levert nieuwe cloud-native services

29-06-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Aruba ESP levert nieuwe cloud-native services

Aruba, een Hewlett Packard Enterprise-bedrijf (HPE), heeft belangrijke verbeteringen aangekondigd aan Aruba ESP (Edge Services Platform), met nieuwe functionaliteit in Aruba Central om organisaties om gelijke tred te houden met de snel veranderende zakelijke vereisten.

De nieuwe Aruba Central NetConductor stelt ondernemingen in staat om het beheer van gedistribueerde netwerken te centraliseren met cloud-native services die het verstrekken van beleid vereenvoudigen en netwerkconfiguraties automatiseren in bekabelde, draadloze en WAN-infrastructuren. Central NetConductor maakt een flexibeler netwerk mogelijk en handhaaft het Zero Trust- en SASE-beveiligingsbeleid. Aruba onthulde ook de eerste self-locating indoor access points (AP's) met ingebouwde GPS-ontvangers en Open Locate, een voorgestelde nieuwe industriestandaard voor het delen van locatie-informatie van een AP naar een apparaat.

VLAN

Digitale acceleratie gedreven door remote/hybride werk, nieuwe bedrijfsmodellen en de vraag naar verbeterde gebruikerservaringen onderstreept de behoefte aan een flexibeler, flexibeler netwerk. Aruba biedt een uitgebreide set cloud-native services om de complexiteit van multi-generationele architecturen met de bijbehorende operaties en beveiligingsuitdagingen aan te pakken. Traditionele op VLAN gebaseerde architecturen vereisen aanzienlijke handmatige configuratie en integratie, passen zich traag aan nieuwe zakelijke connectiviteitsvereisten en introduceren potentiële beveiligingslacunes.

Een modern, wendbaar netwerk maakt gebruik van een netwerk-overlay die bestaande VLAN-segmenten naadloos samenvoegt met cloud-native beleids- en configuratieservices waarmee gebruikers en apparaten overal veilige en betrouwbare verbindingen kunnen maken. Om klanten te helpen hun digitale transformatie-initiatieven te versnellen, gebruikt Central NetConductor AI voor beheer en optimalisatie, implementeert het zakelijke workflows om de netwerkconfiguratie te automatiseren en breidt Aruba's toonaangevende ingebouwde beveiliging uit met cloud-native Network Access Control (NAC) en Dynamic Segmentatie voor weefselbrede handhaving. Omdat Central NetConductor is gebaseerd op algemeen aanvaarde protocollen zoals EVPN, VXLAN en BGP.

Data-driven

“In de hedendaagse zakenwereld is flexibiliteit van het grootste belang — ondernemingen moeten in staat zijn om te schakelen, nieuwe diensten en aanbiedingen te introduceren en nieuwe klanten schijnbaar van de ene op de andere dag te bedienen. Omdat het netwerk aan alles ten grondslag ligt - kritische connectiviteit en data-driven intelligentie mogelijk maken - moet de flexibiliteit ingebouwd zijn”, zegt Maribel Lopez, oprichter van Lopez Research. "Organisaties moeten tegenwoordig zoeken naar op standaarden gebaseerde oplossingen die hen technische flexibiliteit en de mogelijkheid bieden om hun investeringen te beschermen en nieuwe technologieën in hun eigen tempo toe te passen, maar ook naar opties als het gaat om consumptiemodellen."

Drie belangrijke principes van netwerkmodernisering

Statische netwerken voldoen niet langer aan de groeiende zakelijke eisen of ondersteunen veranderende beveiligingseisen; daarom moeten organisaties zich in een proces van continue netwerkmodernisering bevinden op basis van drie hoofdprincipes:

Automatisering: vereenvoudigde workflows en AI-gestuurde automatisering om de tijd en middelen te verminderen die nodig zijn voor het plannen, implementeren en beheren van netwerken die externe, filiaal-, campus- en cloudconnectiviteit ondersteunen
Beveiliging: verbeterde detectie en bescherming van bedreigingen met ingebouwde, op identiteit gebaseerde toegangscontrole en dynamische segmentatie die de basis vormen voor Zero Trust- en SASE-frameworks

Wendbaarheid: uniforme, cloud-native, op standaarden gebaseerde architectuur voor investeringsbescherming en gemakkelijke acceptatie met NaaS-consumptiemodellen om budget en personeelsmiddelen te optimaliseren

Aruba Central NetConductor versnelt de implementatie, het beheer en de bescherming van moderne, op fabric-gebaseerde netwerken door mogelijkheden toe te wijzen aan de drie principes van netwerkmodernisering:

Automatisering: op intentie gebaseerde workflows met connectiviteit met één knop en orkestratie van beveiligingsbeleid

Beveiliging: doordringende, op rollen gebaseerde toegangscontrole breidt dynamische segmentatie uit voor ingebouwde Zero Trust- en SASE-beveiligingsbeleidshandhaving

Wendbaarheid: Cloud-native services voor één enkel punt van zichtbaarheid en controle. Op standaarden gebaseerd voor gemakkelijke migratie en acceptatie om bestaande investeringen te behouden
Innovaties in Indoor Location Services

WLAN AP-installatie blijft een handmatig proces dat tijdrovend en foutgevoelig is en resulteert in een onbetrouwbare referentie voor locatiebewuste toepassingen. Om dit aan te pakken, heeft Aruba de eerste self-locating indoor AP's in de branche geïntroduceerd om de manier te vereenvoudigen waarop organisaties indoor locatiegegevens vastleggen en informatie via de ether communiceren naar elk mobiel apparaat of applicatie.

Aruba Wi-Fi 6 en Wi-Fi 6E AP's gebruiken een combinatie van ingebouwde GPS-ontvangers, Wi-Fi Location-ondersteuning voor nauwkeurige tijdmeting en intelligente software om zeer nauwkeurige, geautomatiseerde WLAN-implementaties mogelijk te maken. Aruba's zelflokaliserende WLAN AP's bieden zero-touch bepaling van de AP-locatie, valideren en updaten de locatie continu, en bieden een set universele coördinaten die kunnen worden getransponeerd op elke plattegrond van een gebouw of webmapping-platform.
Nauwkeurige locatie van de WLAN-infrastructuur creëert een verankerde referentie die wordt gedeeld met Open Locate. Bedrijven kunnen de universele coördinaten en verankerde referentie van Aruba's zelflokaliserende indoor AP's gebruiken om gemakkelijk activatracking, veiligheid/compliance, faciliteitsplanning, locatie-ervaring-apps of andere locatiebewuste diensten te ontwikkelen of te verbeteren.

App

"Locatie is de kern van veel app-ervaringen en nauwkeurige indoorlocatie ontsluit veel nieuwe en innovatieve zakelijke use-cases", zegt Sean Ginevan, hoofd van Global Strategy and Digital Partnerships for Android Enterprise bij Google. “Met Android 10 was Google de eerste die Wi-Fi RTT volledig ondersteunde om nauwkeurige indoorlocatie op mobiele apparaten mogelijk te maken. De zelflokaliserende netwerkinfrastructuur van Aruba en het Open Locate-initiatief zullen helpen de visie van een nauwkeurige, overdekte locatie voor onze ontwikkelaarsgemeenschap te realiseren en het veel gemakkelijker maken om deze netwerken op grote schaal in te zetten. We kunnen niet wachten om te zien wat ontwikkelaars bouwen.”

"Ondernemingen hebben de afgelopen twee jaar enorme veerkracht getoond in het licht van grote verstoringen en tektonische verschuivingen binnen hun bedrijf, en het is duidelijk geworden dat zakelijke wendbaarheid nu top-of-mind is voor onze klanten", zegt David Hughes, hoofd technologie en product officer bij Aruba, een bedrijf van Hewlett Packard Enterprise. "De verbeteringen die vandaag zijn geïntroduceerd, zullen klanten helpen hun benadering van een 'serviceoriëntatie' te ontwikkelen met behulp van AI-aangedreven oplossingen, de beveiliging te versterken en de overgang naar een cloudgerichte netwerkarchitectuur te versnellen, allemaal kenmerken van een modern netwerk."

Deze nieuwe oplossingen zijn beschikbaar via traditionele inkoop- en implementatiemethoden of als een service via HPE GreenLake voor Aruba- netwerken, waardoor klanten maximale flexibiliteit krijgen om hun netwerkbehoeften aan te passen aan de zakelijke vereisten. De nieuwste verbeteringen aan HPE GreenLake voor Aruba network as a service (NaaS) omvatten acht gestandaardiseerde aanbiedingen die zijn ontworpen rond populaire gebruiksscenario's voor bedrijfsnetwerken, die meer eenvoud bieden en de time-to-value voor NaaS-implementaties versnellen. Voor meer informatie over de impact van NaaS op ondernemingen, bezoek deze site voor een gratis exemplaar van IDC's InfoBrief, Network as a Service: State of the Market van maart 2022.
Voor meer details over deze nieuwe producten en functies, en wat ze betekenen voor ondernemingen, kunt u zich afstemmen op Atmosphere '22 – Making Connections, Anywhere , 27 maart - 1 april. Registreer u hier om aanwezig te zijn.

Prijzen en beschikbaarheid

Aruba Central NetConductor-services zijn nu beschikbaar voor vroege toegang en zullen algemeen beschikbaar zijn in juli 2022. Central NetConductor-services maken deel uit van Aruba Central en zijn beschikbaar met een Advanced-licentie.
Aruba Wi-Fi 6/6E AP's bevatten zelflocatie en worden momenteel verzonden, en GPS-mogelijkheden zijn inbegrepen in bestaande Aruba Wi-Fi 6E AP's en prijzen.

Terug naar nieuws overzicht