Fundaments behaalt VMware Sovereign Cloud status

Raoul Werger (l.) en Larik-Jan Verschuren, respectievelijk CEO en CFO van Fundaments

Fundaments behaalt VMware Sovereign Cloud status

Fundaments kantoor, Enschede

Fundaments behaalt VMware Sovereign Cloud status

Henry Godwin, VMware

23-06-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Fundaments behaalt VMware Sovereign Cloud status

Cloud-provider Fundaments heeft als eerste aanbieder van cloud-diensten in Nederland de VMware Sovereign Cloud status behaald. Klanten van Fundaments, zoals overheidsinstellingen, IT-dienstverleners en softwareontwikkelaars, hebben hierdoor de zekerheid dat hun data 100 procent door Fundaments gecontroleerd, beheerd en bewaakt wordt, op Nederlandse bodem staat en voldoet aan de Nederlandse wet- en regelgeving over privacy en dataopslag.

Fundaments ziet het behalen van de status als een belangrijke kroon op het werk. De organisatie biedt sinds haar oprichting in 2000 cloud-diensten vanuit alleen Nederlandse, geografisch van elkaar gescheiden, datacenters. Daarvoor gebruikt Fundaments VMware-technologie. De aanbieder is al als een van de weinige partijen in Nederland VMware Cloud Verified-partner.

“Het behalen van de status is niet alleen voor ons, maar ook voor onze klanten die voor hun diensten en/of bedrijfskritieke processen bouwen op de cloud-oplossingen van Fundaments, een belangrijke mijlpaal", vindt Larik-Jan Verschuren, CTO van Fundaments. "Steeds meer bedrijven en instellingen willen niet alleen 100 procent veilig en compliant zijn, maar willen en moeten dat ook kunnen aantonen. Zeker gezien de steeds strengere wet- en regelgeving op het gebied van datasecurity en privacy en de toenemende dreiging van bijvoorbeeld cyberaanvallen. Doordat wij als toeleverancier van hun cloud-infrastructuur de VMware Sovereign Cloud status hebben, is hun Cloud-infrastructuur automatisch ook voorzien van deze status."

Soevereine cloud-ervaring

VMware heeft vorig jaar de Sovereign Cloud status in het leven geroepen, vertelt Henry Godwin, VMware’s directeur EMEA Noord (Benelux, Nordics, Baltics, UK, Ierland) voor Cloud-providers. Het programma en de bijbehorende certificering is gericht op VMware-partners die niet alleen datacenter-infrastructuur leveren, maar ook een gecertificeerde soevereine cloud-ervaring.

Onder het VMware Sovereign Cloud Initiative bouwt VMware aan een verzameling van wereldwijde Cloud-providers die VMware Cloud Verified-diensten leveren en daarbij gebruik maken van een architectuur gebouwd op VMware Validated Designs. Om de status te kunnen krijgen, moeten Cloud-providers laten zien dat ze voldoen aan een raamwerk van principes, best practices en technische architectuurvereisten om Cloud-diensten te leveren die voldoen aan de vereisten rondom datasoevereiniteit van het rechtsgebied waarin de Cloud actief is.

"Met een gecertificeerde soevereine Cloud-ervaring weet je als organisatie 100 procent zeker dat je in zee gaat met een partij die jouw data alleen daar opslaat waar dat volgens de betrokken regelgeving – bijvoorbeeld de AVG – mag", vervolgt Godwin. "We staan nu pas aan het begin en moeten in de praktijk gaan brengen hoe dit initiatief gaat werken voor onze klanten. Gezien de strikte certificering waar Fundaments nu aan voldoet - heb ik geen twijfel dat we tot goede resultaten komen.”

Dat Fundaments deze status nu als eerste in Nederland heeft bereikt, betekent volgens Godwin dat ze op dit punt voor VMware een top-partner zijn.

Lees ook dit artikel over de soevereine cloud van Fundaments.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud