Grote tech bedrijven richten Metaverse Standards Forum op

22-06-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Grote tech bedrijven richten Metaverse Standards Forum op

Meer dan 30 techbedrijven hebben bekendgemaakt dat zij gezamelijk het het Metaverse Standards Forum opgericht te hebben. In het Metaverse Standards Forum komen standaardisatieorganisaties en bedrijven samen voor branchebrede samenwerking op het gebied van interoperabiliteitsstandaarden die nodig zijn om de open metaverse te bouwen.

Het Forum zal onderzoeken waar het gebrek aan interoperabiliteit de metaverse implementatie belemmert en hoe het werk van Standards Developing Organizations (SDO's) die de benodigde normen definiëren en ontwikkelen, kan worden gecoördineerd en versneld. Het Forum staat gratis open voor elke organisatie en zal zich richten op pragmatische, op actie gebaseerde projecten zoals implementatieprototyping, hackathons, plugfests en open-sourcetooling om het testen en toepassen van metaverse standaarden te versnellen, terwijl ook consistente terminologie en implementatie worden ontwikkeld richtlijnen.

De metaverse motiveert de nieuwe integratie en toepassing van diverse technologieën voor collaboratief ruimtelijk computergebruik, zoals interactieve 3D-graphics, augmented en virtual reality, fotorealistische content authoring, geospatiale systemen, content tooling voor eindgebruikers, digitale tweelingen, real-time samenwerking, fysieke simulatie, online besparingen, gamen voor meerdere gebruikers en meer - op nieuwe schaalniveaus en meeslependheid.

Diverse oprichters van het Metaverse Standards Forum zijn van mening dat de metaverse het best kan worden gerealiseerd als het is gebouwd op een fundament van open standaarden. Het bouwen van een open en inclusieve metaverse op alomtegenwoordige schaal vereist een constellatie van open interoperabiliteitsstandaarden die zijn gecreëerd door SDO's zoals The Khronos Group, het World Wide Web Consortium, het Open Geospatial Consortium, de Open AR Cloud, de Spatial Web Foundation en vele anderen

Het Metaverse Standards Forum heeft tot doel op consensus gebaseerde samenwerking tussen diverse SDO's en bedrijven te bevorderen om vereisten en prioriteiten voor metaverse normen te definiëren en op elkaar af te stemmen, waardoor hun beschikbaarheid wordt versneld en dubbel werk in de sector wordt verminderd.

Het Forum wordt gehost door de Khronos Group en staat gratis open voor elk bedrijf, standaardorganisatie of universiteit via een eenvoudige doorklikbare deelnemersovereenkomst. Bedrijven die Forum-toezicht willen geven en mogelijk Forum-projecten willen financieren, kunnen ervoor kiezen Hoofdlid te worden. De activiteiten van het Forum zullen worden gestuurd door de behoeften en interesses van zijn leden en kunnen verschillende technologische domeinen omvatten, zoals 3D-middelen en -weergave, menselijke interface en interactieparadigma's zoals AR en VR, door gebruikers gemaakte inhoud, avatars, identiteitsbeheer, privacy en financiële transacties. De forumbijeenkomsten zullen naar verwachting in juli 2022 beginnen.

Het Metaverse Standards Forum is opgericht door totaal 33 bedrijven waaronder 0xSenses, Academy Software Foundation, Adobe, Alibaba, Autodesk, Avataar, Blackshark.ai, CalConnect, Cesium, Daly Realism, Disguise, the Enosema Foundation, Epic Games, the Express Language Foundation, Huawei, IKEA, John Peddie Research, Khronos, Lamina1, Maxon, Meta, Microsoft, NVIDIA, OpenAR Cloud, the Open Geospatial Consortium, Otoy, Perey Research and Consulting, Qualcomm Technologies, Ribose, Sony Interactive Entertainment, Spatial Web Foundation, Unity, VerseMaker, Wayfair, het Web3D Consortium, het World Wide Web Consortium en de XR Association (XRA).

Terug naar nieuws overzicht

Tags

meta, metaverse