Veel websites getroffen door storing bij CDN-provider Cloudflare

21-06-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Veel websites getroffen door storing bij CDN-provider Cloudflare

Een groot aantal websites waren dinsdag ochtend 21 juni onbereikbaar door een storing bij Cloudflare. Het Content Distribution Network (CDN) verzorgt onder andere DDOS-protectie en CDN-diensten aan een groot aantal grote websites. 

De getroffen websites toonden een 500 Internal Server Error. Cloudflare is een Amerikaanse onderneming die wereldwijd internetdiensten voor websites host. Het bedrijf richt zich op infrastructuur en beveiliging voor websites, het tegengaan van DDoS-aanvallen en DNS-voorzieningen. Volgens het bedrijf is de storing inmiddels opgelost.

Omdat Cloudflare ook kostenloze DDOS beveiliging aanbiedt, maken veel websites gebruik van de diensten van Cloudflare. De impact van de storing was daardoor erg groot en veel Nederlandse- en internationale websites waren een tijd lang niet bereikbaar.

De statuswebsite van Cloudflare meldde vanmorgen dat er 'wijdverbreide problemen' waren met diensten en/of netwerken. Er zou geen sprake zijn geweest van een externa aanval, maar van een probleem met de backbone.

In eerste instantie leek het om een wereldwijde storing, maar het probleem deed zich voor in een backbone, waardoor desondanks grote delen van de wereld problemen ondervonden met de diensten van Cloudflare. Door 'zaken terug te draaien' zou Cloudflare de diensten gefaseerd weer terug online kunnen gaan brengen.

Rond 9:30 meldde Cloudflare dat de oplossing geïmplementeerd is en dat alle diensten weer online komen. Daarmee zouden de problemen voor gebruikers van Cloudflare af moeten gaan nemen en uiteindelijk moeten verdwijnen.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

CDN