PubMatic voorziet datacenters van 100% hernieuwbare energie

18-06-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

PubMatic voorziet datacenters van 100% hernieuwbare energie

PubMatic heeft bekendgemaakt dat al zijn datacenters wereldwijd nu voor 100% worden aangedreven door hernieuwbare energie. Om de benchmark van 100% te halen, heeft PubMatic een strategie voor hernieuwbare energie uitgestippeld. Onderdeel hiervan is de samenwerking met colocation providers van datacenters.

Daarnaast koopt PubMatic gekwalificeerde hernieuwbare energie in via virtual power purchase agreements (vPPA) en retail supply agreements. Hierdoor beschikt PubMatic jaarlijks over voldoende wind- en zonne-energie om elke gebruikte eenheid elektriciteit in alle datacenters te compenseren.

De mijlpaal die PubMatic heeft bereikt, maakt deel uit van een uitgebreide duurzaamheidsstrategie binnen de hele organisatie. Het bedrijf steunt ook Ad Net Zero, een organisatie die zich inzet om de CO2-impact van het ontwikkelen, produceren en draaien van reclames tot nul te reduceren tegen het einde van 2030. PubMatic is van plan om tegen eind 2022 specifieke doelstellingen te ontwikkelen en publiceren waarmee de duurzaamheid van zijn eigen datacenters, kantoren en dagelijkse bedrijfsprocessen met klanten en partners wordt verbeterd.

Terug naar nieuws overzicht