Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
14-06-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

VodafoneZiggo: echte impact met duurzaamheid bereiken doe je samen

Voor netwerkoperator VodafoneZiggo zijn maatschappelijke betrokkenheid en duurzaamheid belangrijk onderdelen van de bedrijfsstrategie. Een goed voorbeeld is het verminderen van de CO2-footprint. Zo bleek afgelopen april uit het Impact Report 2021 dat ondanks een groei in dataverkeer van 15 procent op de vaste en mobiele netwerken van VodafoneZiggo, het elektriciteitsgebruik van de netwerken afgelopen jaar met 9 procent gedaald.

Volgens Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo, is het bedrijf dan ook goed op weg om zijn eigen People Planet Progress-doelstellingen te halen. Maar duurzame doelstellingen realiseren doe je niet alleen, weet de onderneming. Zo wordt er in de drie jaar geleden opgerichte 5G Hub in Eindhoven samengewerkt met partijen zoals PSV, Philips, High Tech Campus, Brainport Eindhoven en Ericsson. Het doel is om door middel van 5G-gedreven innovaties duurzame economische groei te realiseren.

Moderator Danny Frietman praat met René Visser, senior external affairs manager VodafoneZiggo, over het belang om met de combinatie van technologie en ecosysteem tot landelijke en zelfs internationaal tot die duurzame economische groei te komen.

Terug naar video overzicht