Warning: mysql_fetch_assoc() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/virtual/cms.210.aveqimedia.nl/aveqcms10.php(1769) : eval()'d code on line 1409
F5 introduceert NGINX voor Microsoft Azure

01-06-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

F5 introduceert NGINX voor Microsoft Azure

F5 introduceert F5 NGINX voor Microsoft Azure, een service ontwikkeld in samenwerking met Microsoft om moderne applicaties te leveren in Azure in slechts een paar klikken. Met NGINX voor Azure kunnen ontwikkelaars on-premise applicaties naar Azure brengen en nieuwe, cloud-gebaseerde diensten ontwikkelen.

Volgens het State of Application Strategy Report 2022 van F5 implementeert driekwart van de organisaties applicaties in publieke cloud-omgevingen. Door de populariteit hiervan host inmiddels meer dan 25 procent van de organisaties ook services voor applicatiebeveiliging en delivery in de cloud. Ontwikkelaars, cloud-architecten, systeemarchitecten en andere professionals die hun applicaties willen draaien in Azure hebben behoefte aan een eenvoudig migratiepad naar de cloud, snelle en continue levering van veilige digitale diensten op schaal, en consistentie in de prestaties van applicaties in zowel on-premise als cloud-omgevingen.

NGINX voor Azure speelt hierop in door applicaties van on-premise naar de cloud te verplaatsen waarbij bestaande NGINX-configuraties worden meegenomen. Dankzij geavanceerd traffic management vindt de levering van applicaties en services veilig en betrouwbaar plaats. Bovendien is de leercurve minder steil gemaakt en wordt cloud-adoptie vereenvoudigd dankzij ingebouwde integraties als Azure Monitor voor inzichten in apps en Azure Key Vault voor het beheer van SSL/TLS-certificaten.

Door gebruik te maken van dezelfde load balancing voor on-premise en in Azure bereiken bedrijven consistentie in prestaties en beveiliging, wat resulteert in een consistente, goede gebruikservaring voor klanten.

"NGINX staat aan de basis van 's werelds drukste websites met een suite van geavanceerde oplossingen voor connectiviteit, traffic management en security die allemaal extra waarde toevoegen aan het Microsoft Azure-ecosysteem", zegt Eric Braun, Vice President, NGINX Product Management, F5. "De combinatie van Microsofts cloud en de software van NGINX, aangeboden als een service op Azure, stelt ontwikkelaars en DevOps-teams in staat om de prestaties, betrouwbaarheid en beveiliging van hun gedistribueerde applicaties en services op wereldwijde schaal te optimaliseren."

"Ontwikkelaars verleggen voortdurend hun grenzen terwijl ze innoveren. Binnen enkele minuten aan de slag gaan met elk project met een volledig geconfigureerde, veilige, cloud-hosted omgeving stelt teams in staat om hun doelen sneller te bereiken", zegt Julia Liuson, President Developer Division bij Microsoft. "Onze samenwerking met F5 zal het makkelijker maken voor applicatieontwikkelaars, IT-operators en service operation teams om sneller te reageren op hun klanten door NGINX-netwerkmogelijkheden te bieden die van nature zijn geïntegreer in Microsoft Azure, zodat ze hun applicaties kunnen leveren met verbeterde prestaties, betrouwbaarheid en beveiliging."

NGINX voor Azure is nu beschikbaar voor publieke preview in de Azure Marketplace

Terug naar nieuws overzicht
Security