Nitrado kiest G-Core Labs

Andre Reitenbach

23-05-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Nitrado kiest G-Core Labs

G-Core Labs, een internationale cloud- en edge-provider, maakt bekend IT-infrastructuuroplossingen te leveren aan Nitrado, een internationaal hostingbedrijf voor gameservers. Dankzij de diensten van G-Core Labs kan Nitrado zijn rekenkracht opschalen, wat de snelle ontwikkeling van zijn internationale producten mogelijk maakt en de weg vrij maakt voor de opening van datacenters in nieuwe regio's, waaronder Brazilië en Japan.

De samenwerking met G-Core Labs voorziet Nitrado wereldwijd van de benodigde infrastructuur en hoge rekenkracht. Het bedrijf heeft deze middelen nodig voor het ontwikkelen van zijn gameserver-hostingservices en uitbreiden hiervan naar nieuwe regio's. Dit technologische partnerschap stelde het bedrijf in staat gesteld om verschillende nieuwe locaties te lanceren, waaronder São Paulo (Brazilië) & Tokyo (Japan). In deze regio's levert G-Core Labs aan Nitrado hosting, IP-transit en logistieke diensten.

Lage responstijd en responsieve support

Nitrado-klanten gebruiken gameservers in beveiligde Tier IV- en Tier 3-datacenters over de hele wereld, waaronder steden als Frankfurt, New York, Londen, Singapore en Sydney. "We hebben G-Core Labs gekozen als onze technologische partner omdat dit bedrijf een enorme ervaring heeft in hosting. Het is ook erg populair in de gaming-industrie. G-Core Labs zorgt wereldwijd voor een lage responstijd, biedt een breed scala aan apparatuur typen op verschillende locaties en heeft een responsief supportteam. We zijn er zeker van dat dankzij onze samenwerking beide partijen uitstekende resultaten zullen behalen in hun werk", zegt Nitrado CEO Marcel Bößendörfer.

"We zijn verheugd om met Nitrado samen te werken. We voorzien het hostingbedrijf van alle middelen die nodig zijn voor het snel ontwikkelen van hun internationale producten. Het feit dat Nitrado G-Core Labs als partner kiest, is erg belangrijk voor ons. Het is nogmaals een bevestiging dat onze gaming-oplossingen van hoge kwaliteit zijn: cloud met virtuele machines en bare-metal servers, een wereldwijd CDN dat in staat is om snel zware content te leveren, andere diensten biedt en onder meer cybersecurity omvat met bescherming tegen massale DDoS-aanvallen", zegt Andre Reitenbach (foto), CEO van G-Core Labs.

Nitrado is een internationaal hostingbedrijf voor gameservers. Klanten kunnen bij het bedrag gaming- en voicechat-servers afnemen. Nitrado biedt ook domeinnaamregistratie aan. Daarnaast helpt Nitrado Enterprise Console gamestudio's en uitgevers bij het beheren van hun gameserverinfrastructuur. Dit dashboard is een grootschalige orkestratie- en monitoringtool voor gameservers voor gamestudio's en uitgevers, die hen de zichtbaarheid en het overzicht geeft die ze nodig hebben bij het omgaan met veel servers. Om gameservers te beschermen tegen aanvallen, biedt Nitrado SteelShield aan. Dit is DDoS-bescherming die specifiek gericht is op het beschermen van UDP- en TCP-verkeer. SteelShield is geïntegreerd met het netwerkprotocol en de backend-services van de game, waardoor het rekenkundig onbreekbaar is.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters