G-Core Labs kondigt Managed Kubernetes aan

Seva Vayner

20-04-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

G-Core Labs kondigt Managed Kubernetes aan

G-Core Labs kondigt Managed Kubernetes aan, een nieuwe, volledig beveiligde PaaS-service waarmee bedrijven Kubernetes-clusters kunnen implementeren zonder de complexiteit van het beheer van de controle plane en de gecontaineriseerde infrastructuur. Managed Kubernetes is beschikbaar in meer dan 15 regio's over de hele wereld en stelt klanten in staat snel toegang te krijgen tot kant-en-klare Kubernetes-clusters. Ook kunnen zij het schalen en implementeren van applicaties in de beveiligde cloudomgeving automatiseren.

"De operationele voordelen van Kubernetes zijn de afgelopen jaren steeds duidelijker geworden, maar de complexiteit van containerorkestratie in clouds en on-premises implementaties kan overweldigend zijn voor veel bedrijven die baat zouden hebben bij het gebruik ervan", zegt Seva Vayner, directeur van Edge. Cloud Stream, G-Core Labs. "Platforms en services die wereldwijde ondernemingen gemakkelijke toegang bieden tot Kubernetes, bieden vandaag de dag grote waarde in de markt."

Complexiteit van containers verminderen

De adoptie van containers levert tal van voordelen op voor de snelheid en kwaliteit van softwareontwikkeling. Omdat gecontaineriseerde omgevingen zich echter verspreiden over meerdere openbare cloudproviders en datacenterlocaties, belemmert de resulterende complexiteit de versnellingsvoordelen die in de eerste plaats de inspanningen voor het adopteren van containers voedden. De beschikbaarheid van G-Core Labs in meer dan 15 regio's elimineert deze complexiteit door de beveiligde service voor gebruikers te beheren.

Managed Kubernetes stelt klanten in staat tot het automatiseren van containerbeheer, schalen en updateproces. Het versnelt en vereenvoudigt het ontwikkelingsproces, het testen en de implementatie van nieuwe applicatieversies in de zeer veilige cloud van G-Core Labs. Klanten krijgen binnen enkele minuten met één klik toegang tot een nieuw Kubernetes-cluster via het dashboard, API's of Hashicorp Terraform. Daarnaast biedt Managed Kubernetes DDoS-bescherming, waarbij alle klanten standaard worden voorzien van bescherming op netwerk- en transportniveau en een Web Application Firewall (WAF) voor bescherming tegen aanvallen op applicatieniveau.

IT-infrastructuur op vijf continenten

G-Core Labs beheert zijn eigen wereldwijde IT-infrastructuur op vijf continenten, met volgens Cedexis een van de best presterende netwerken in Europa, Noord-Amerika, Azië en LATAM. Het netwerk van het bedrijf bestaat uit 140+ points of presence in meer dan 130 steden over de hele wereld, met een totale capaciteit van meer dan 110 Tbps. De cloudinfrastructuur van G-Core Labs biedt Zero Trust 360°-beveiliging en voldoet aan alle vereisten van de AVG, PCI DSS 3.2.1 en ISO 27001. G-Core Labs is een van de eerste cloudproviders die ondersteuning biedt voor de Intel Software Guard Extensions (Intel SGX)-coderingsstandaard op IaaS-niveau en biedt DDoS- en kwaadaardige botbescherming. De IT-infrastructuur van G-Core Labs wordt mogelijk gemaakt door Intel-technologieën, inclusief Intel Xeon Gen 3-processors.

Tot de klanten van G-Core Labs behoren de regering van het Groothertogdom Luxemburg (Agence eSanté), TEDx, Avast, TradingView, Albion Online, Nitrado, Wargaming holding (World of Tanks, World of Warships, World of Warplanes), RedFox Games, Bandai Namco, AWOK en Joom.

"We horen steeds vaker van klanten dat ze Kubernetes hebben geïmplementeerd en bezig zijn met het beheren van clusters", zegt Seva Vayner. "Managed Kubernetes is ontworpen om het giswerk uit het management te halen en hen in staat te stellen snel en veilig de voordelen van containers te benutten."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud