HP en Legor Group bundelen krachten

HP Metal Jet

12-04-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

HP en Legor Group bundelen krachten

HP en Legor Group gaan een strategische samenwerking aan voor de ontwikkeling van edelmetaalmaterialen voor HP's Metal Jet systeem. Legor, gespecialiseerd in metaalwetenschap en productie van best-in-class legeringen, poeders en plating-oplossingen, produceert als eerste speciale edelmetaalmaterialen voor de sieraden- en modeaccessoiresmarkt die zijn ontworpen om te werken met HP's revolutionaire 3D-metaal binder jet-platform.
 
"Onze visie op additive manufacturing gaat verder dan het maken van kleine series en prototyping", zegt Massimo Poliero, President & CEO van Legor Group SPA. "Wij zien een toekomst waarin elk modern bedrijf één of meerdere HP's state-of-the-art binder jetting printers heeft en door middel van Legor's technologie, ontwerp en ondersteuning de time-to-market voor zowel edele als niet-edele metalen onderdelen kan verkorten. Dit strategische partnerschap met HP staat centraal om onze visie te versnellen en de industrie in de richting van duurzamere productie te bewegen."

Digitale productie versnellen

"Onze samenwerking met Legor sluit perfect aan bij HP's visie om productienormen te herzien en digitale productie en duurzame impact voor klanten over de hele wereld te versnellen", zegt Didier Deltort, President, HP Personalization & 3D Printing. "De combinatie van ons baanbrekende Metal Jet 3D-printplatform met Legors materiaalexpertise en klantgerichte aanpak zal veel teweeg brengen in de luxe sieraden- en mode-industrie. Dit is een spannende mijlpaal in onze voorbereiding om Metal Jet later dit jaar breder beschikbaar te maken voor de markt."
 
De samenwerking richt zich in eerste instantie op het mogelijk maken van de productie van functionele roestvrijstalen accessoires voor de sieraden- en mode-industrie. Tegelijkertijd voeren de bedrijven een intensief R&D-programma uit om brons- en zilverpoeders en uiteindelijk goudpoeders - het kernmateriaal in de edelsteensector - te parametriseren en te karakteriseren. HP en Legor werken aan het optimaliseren van de print- en sinterparameters voor deze nieuwe materialen en de resultaten op het gebied van oppervlakteafwerking. Het onderzoek vindt plaats in de nieuwe Legor 3DMetalHub in Bressanvido, Italië, een center of excellence gericht op het versnellen van additive manufacturing voor de luxe-industrie.

Duurzame productie integreren

Daarnaast creëert Legor in nauwe samenwerking met HP mogelijkheden voor haar klanten om te profiteren van de kosten-, kwaliteits- en productiviteitsvoordelen van HP Metal Jet en helpt hen om duurzame productie in hun bedrijf te integreren. De voordelen van HP Metal Jet stellen Legor in staat om de productie voor klanten te transformeren in de kostbare sectoren en daarbuiten. Samen met ontwerpvrijheid, productieflexibiliteit en lagere ontwikkelingskosten stelt HP Metal Jet klanten in staat om op voordelige wijze metalen onderdelen van hoge kwaliteit op schaal te produceren.
 
Massimo Poliero: "Het produceren van metaalpoeders en 3D metalen objecten maakt deel uit van ons DNA en we hebben altijd samengewerkt met klanten van sieraden en modeaccessoires. De digitale mogelijkheden van HP Metal Jet bieden een alternatieve methode voor het klassieke verloren was gieten, waarbij wassen of harsen moeten worden verbrand en gips (calciumsulfaat) als gietmateriaal moet worden gebruikt, dat vrij inhaleerbare silica bevat. Het is onze manier om meer robuustheid en doelbewuste duurzaamheid in productieprocessen te bevorderen."

Terug naar nieuws overzicht