HSBC en IBM werken samen rond Quantum Computing

31-03-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HSBC en IBM werken samen rond Quantum Computing

HSBC en IBM hebben aangekondigd dat ze zullen samenwerken bij het verkennen van toepassingen voor kwantumcomputing in financiële diensten.

De nieuwe driejarige samenwerking is bedoeld om de expertise van HSBC op het gebied van kwantumcomputing te versterken en ervoor te zorgen dat de organisatie klaar is om ten volle te profiteren van de technologie.

Als onderdeel van de overeenkomst zal de bank deelnemen aan het IBM Quantum Accelerator-programma, waardoor het toegang krijgt tot IBM's premiumplan voor kwantumcomputersystemen, inclusief de onlangs aangekondigde 127-qubit-processor, Eagle , evenals IBM's kwantumexpertise, om te helpen valideren en vooruitgang potentiële quantum use-cases.

HSBC zal het gebruik van kwantumcomputing onderzoeken voor prijsstelling en portfolio-optimalisatie, om zijn netto nul-doelen te bereiken en om risico's te verminderen, inclusief het identificeren en aanpakken van frauduleuze activiteiten. De bank zal collega's op het gebied van kwantumtechnologie bijscholen door middel van interne trainingsprogramma's, evenals het actief werven van wetenschappers op het gebied van kwantumcomputeronderzoek, om een toegewijde capaciteit op te bouwen binnen haar innovatieteam.

Terug naar nieuws overzicht