G-Core Labs opent PoP in Warschau

Seva Vayner

28-03-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

G-Core Labs opent PoP in Warschau

G-Core Labs, een internationale leverancier van cloud- en edge-oplossingen, versterkt zijn wereldwijde infrastructuur met de lancering van een nieuwe cloud point-of-presence (PoP) in Warschau. De virtuele machines en geïsoleerde bare-metalservers zijn beveiligd in Tier IV/III-datacenters en gebruiken Intel SGX-coderingstechnologie, waardoor het voor bedrijven gemakkelijker wordt om te voldoen aan de AVG-vereisten en om de veiligheid van gevoelige gegevens te waarborgen.

In combinatie met de serverclusters in Parijs, Luxemburg, Amsterdam en Frankfurt maakt de nieuwe PoP het voor klanten van over de hele wereld gemakkelijker om op de Europese markten te werken. "De cloud PoP in Warschau is een belangrijk onderdeel van het Europese infrastructuuraanbod van G-Core Labs. Gebruikers kunnen nu binnen enkele minuten dedicated servers en virtuele machines in de regio lanceren. Onze bare-metal servers zijn vooral belangrijk voor de Europese markt, en bedrijven in staat te stellen niet alleen prestatieproblemen op te lossen, maar ook zorgen over gegevensbeveiliging en compliance”, zegt Seva Vayner (foto), directeur van Edge cloudstream bij G-Core Labs.

"We hebben Intel SGX-coderingstechnologie, DDoS Protection en Web Application Firewall-oplossingen gecombineerd, waarbij veiligheid voorop staat, en ook een platform voor kunstmatige intelligentie (AI) ondersteund door Intel Xeon Gen 3-processors".

Cyclus van machine learning versnellen

Het platform voor kunstmatige intelligentie (AI) van G-Core Labs wordt aangedreven door IPU's en CPU's van Intel en Graphcore. Het gebruiksklare platform versnelt de volledige cyclus van machine learning (ML) ongeacht complexiteit, terwijl facturering per minuut voor lagere kosten zorgt voor bedrijven. Bovendien zorgt het ecosysteem van G-Core Labs voor meer gemak bij het beheer van de fragmentarische infrastructuur van dedicated servers, virtuele machines en cloudservices die door verschillende bedrijven worden geleverd.

Naast Warschau zijn de public clouds van G-Core Labs beschikbaar op ruim 20 andere locaties, waaronder Luxemburg, Amsterdam, Tokio, Singapore, Johannesburg, Manassas (VS) en Santa Clara (VS). Het bedrijf vergroot voortdurend haar capaciteiten in Europa. Nieuwe cloudlocaties in Warschau en Frankfurt, die in oktober 2021 is gelanceerd, zijn onderdeel van de wereldwijde uitbreidingsstrategie van G-Core Labs, waarbij het bedrijf ernaar streeft over meer dan 40 extra cloud-points of presence wereldwijd te beschikken.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud