GTT lanceert Secure Connect

Don MacNeil

25-03-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

GTT lanceert Secure Connect

GTT Communications, leverancier van cloud-netwerken, lanceert Secure Connect. Deze oplossing versterkt de beveiliging van bedrijfsnetwerken die verbonden zijn met internet en waar gebruikers onafhankelijk van plaats toegang tot hebben. De nieuwe dienst is gebaseerd op het SASE-framework en integreert met GTT Managed SD-WAN. GTT Secure Connect maakt gebruik van één cloud-platform voor netwerkbeveiliging en omvat diverse functies, waaronder tools voor CASB (Cloud Access Security Broker), SWG (Secure Web Gateway), ZTNA (Zero Trust Network Access) en FWaaS (Firewall as a Service).

Met GTT Secure Connect speelt GTT in op de groeiende behoefte aan veilige toegang tot bedrijfsmiddelen in omgevingen. Hier worden op grote schaal digitale technologieën en cloud-applicaties ingezet waarmee personeel op afstand kan werken. GTT Secure Connect maakt gebruik van een cloud delivery-model dat gecentraliseerde beleidsbeheer biedt op locatie- en gebruikersniveau. Dit vergroot de schaalbaarheid en breidt de beveiligingsgrenzen uit tot ieder endpoint. Daarbij zorgt de integratie van beveiliging met de functionaliteit van GTT Managed SD-WAN voor betere prestaties en eenvoudiger netwerkbeheer.

Afstemmen op behoeften van klanten

De op SASE gebaseerde features kunnen worden afgestemd op de individuele eisen van ondernemingen voor antivirus-, firewall-en anti-malware-oplossingen, effectievere blokkering van malafide websites, verbeterde cloud security monitoring en preventie van ongeautoriseerde toegang tot netwerkbronnen in een hybride werk-model. Met GTT Secure Connect is netwerktoegang gebaseerd op de identiteit van de gebruiker, het apparaat en de applicatie, in plaats van de fysieke locatie of het IP-adres. Zo brengt de oplossing gebruikers, private-, SaaS, publieke clouds en het datacenter van de onderneming in contact.

"In een bedrijfsomgeving waar de digitalisering en het gebruik van cloud-applicaties cruciaal is geworden, gecombineerd met de ondersteuning van een hybride gebruikers en waarin het cyberdreigingslandschap intensiveert, vragen klanten om allesomvattende met het netwerk geïntegreerde beveiligingsoplossingen die een verbeterde gebruikerservaring bieden", aldus Don MacNeil, COO van GTT. "GTT Secure Connect is ontworpen om aan deze eisen te voldoen dankzij de inzet van onze toonaangevende SD-WAN-capaciteit in combinatie met ultramoderne, cloud-based beveiligingstechnologieën. Dit levert een effectievere en efficiëntere oplossing, die next-generation connectiviteit en bescherming biedt die centraal kan worden beheerd."

Toegevoegde waarde van SD-WAN

Volgens onderzoeksbureau Omdia heeft wereldwijd slechts 15 procent van de ondernemingen een volledig ontwikkelde aanpak van cyberbeveiliging en digitale risico's. Verder onderzoek van het bedrijf toont aan dat wanneer SD-WAN wordt gecombineerd met beveiliging, enterprises extra toegevoegde waarde zien ten opzichte van alleen SD-WAN.

"Omdia ziet dat netwerkbeveiliging een blijvend aandachts- en investeringsgebied blijft voor enterprises. De transformatie van bedrijfsnetwerken moet de complexe beveiliging aankunnen van internet-VPN's, cloud-applicaties en de op afstand werkende medewerkers", zegt Cindy Whelan, practice leader, enterprise network services bij Omdia. "GTT's nieuwe Secure Connect brengt netwerken en beveiliging samen, ondersteund door professionele dienstverlening, om ondernemingen te helpen met hun beveiligings- en prestatiebehoeften in een tijd van snelle digitale transformatie en een intensivering van het dreigingslandschap."

Het onderliggende technologieplatform van GTT Secure Connect is Prisma Access, geleverd door Palo Alto Networks, een speler op het gebied van wereldwijde cyberbeveiliging. GTT Secure Connect integreert Prisma Access met GTT's Software Defined Networking-oplossingen (SDN) en wereldwijde Tier 1 IP-netwerk. GTT Secure Connect wordt aangevuld met GTT Professional Services, dat de complete oplossing ondersteunt van initieel ontwerp tot installatie en doorlopend service management. Dit omvat projectbeheer, technisch beheer en ondersteuning bij incidentbeheer. Via EtherVision, GTT's centrale klantenportaal voor zelfbeheer voor klantbeheer, biedt GTT Secure Connect klanten het inzicht en de controle die ze nodig hebben om hun netwerk te beheren en hun beveiligingsgebied te managen.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud