General Dynamics scoort grote cloud order bij Amerikaanse NGA

25-03-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

General Dynamics scoort grote cloud order bij Amerikaanse NGA

General Dynamics Information Technology (GDIT), een business unit van General Dynamics, heeft aangekondigd dat het het User Facing and Data Center Services (UDS)-contract heeft gekregen van de National Geospatial-Intelligence Agency (NGA). UDS is een contract voor onbepaalde levering met een enkele prijs voor onbepaalde tijd, met een maximum van 4,5 miljard dollar en een bestelperiode van 10 jaar.

In het kader van dit contract zal GDIT hybride clouddiensten leveren, waaronder commerciële clouds en datacenters, en innovatief IT-ontwerp, engineering, implementatie en operaties en instandhouding aan NGA en haar missiepartners. Het bedrijf zal de mogelijkheden voor geospatiale intelligentie vergroten en wereldwijde gebruikers ondersteunen door een volledig scala aan bedrijfsservices te leveren, waaronder applicatieservices, high-performance computing, virtuele desktop, unified communications, DevOps, Platform as a Service en mobiel beveiligd draadloos over meerdere netwerken en agentschappen wereldwijd. De technologie-implementatie ondersteunt ook de IT-infrastructuur op de nieuwe campus van NGA in St. Louis, Next NGA West.

"We zijn trots op onze langdurige samenwerking met NGA en kijken uit naar deze kans om ons portfolio van innovatieve technologieën en diensten te blijven gebruiken om de geospatiale missie te bevorderen." zei Amy Gilliland, GDIT-president.

GDIT breidde zijn aanwezigheid in St. Louis uit met de opening van zijn vlaggenschipfaciliteit in de Cortex in december 2021. De regio is een strategisch knooppunt voor de geospatiale gemeenschap en is al meer dan 70 jaar de thuisbasis van NGA en zijn legacy-filialen.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud