G-Core Labs opent point of presence in Zuid-Afrika

Seva Vayner

21-03-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

G-Core Labs opent point of presence in Zuid-Afrika

G-Core Labs, een internationale leverancier van cloud- en edge-oplossingen, opent een nieuwe locatie in Johannesburg. Het bedrijf breidt hiermee zijn wereldwijde aanwezigheid in de cloud uit.

De eerste cloudlocatie van G-Core Labs in Afrika, het point of presence in Zuid-Afrika, voorziet klanten van zowel virtuele machines als bare-metal servers aangedreven door Intel SGX-processors. In de cloudservice is SGX encryptietechnologie geïntegreerd. Ook stelt Intel klanten in staat om veilige enclaves aan te bieden. De cloud omvat ook een platform voor kunstmatige intelligentie (AI) dat volledige machine learning (ML) van elke complexiteit ondersteunt.

"Zuid-Afrika blijft een consistente groei van internetpenetratie laten zien: vandaag werkt 57% van de inwoners van het land, meer dan 34 miljoen gebruikers, regelmatig aan het werk, kopen, kijken en spelen via internet. In combinatie met de sterke interesse die we zien in de regio van onze wereldwijde klanten in de e-commerce, gaming en media-industrie, is dit nieuwe point of presence een belangrijk onderdeel van de wereldwijde aanwezigheid van G-Core Labs op de infrastructuur", zegt Seva Vayner (foto), directeur van Edge Cloud Stream bij G-Core Labs.

Twee dedicated serverconfiguraties beschikbaar

Er zijn twee dedicated serverconfiguraties beschikbaar in Johannesburg, beide aangedreven door Intel-processors. De toegang tot deze configuraties is net zo snel als toegang krijgen tot virtuele machines. Dit is mogelijk dankzij een nieuwe service van G-Core Labs: Bare-Metal-as-a- Dienst. Het helpt klanten bij het oplossen van prestatie- en beveiligingsproblemen met betrekking tot de toewijzing van platformbronnen aan verschillende gebruikers. Met de cloudservice-ecosysteem vereenvoudigt G-Core Labs daarnaast het beheer van gefragmenteerde infrastructuur, bestaande uit dedicated servers, virtuele machines en clouddiensten die door verschillende bedrijven worden geleverd.

Op netwerkprotocolniveau zijn de servers van providers afgeschermd tegen DDoS-aanvallen en worden ze gehost in beveiligde Tier IV/III-datacenters. De cloudservices worden aangedreven door Intel Xeon Scalable (Ice Lake) Gen 3-processors. De dienst wordt geleverd met een SLA die 99,95% uptime garandeert, met financiële garanties.

Beschikbaar op ruim twintig locaties

Naast Johannesburg zijn de openbare clouds van G-Core Labs beschikbaar op meer dan 20 locaties, waaronder Luxemburg, Amsterdam, Tokio, Singapore, Warschau, Manassas en Santa Clara (VS). Het bedrijf blijft zijn capaciteiten uitbreiden; wereldwijd staat de lancering van ruim veertig extra Cloud Points of Presence op de planning.

g-core-johannesburg-persfoto-03-2022.jpeg

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters