Infosys en Wipro zwijgen over gevolgen Russische invasie Oekraïne

15-03-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Infosys en Wipro zwijgen over gevolgen Russische invasie Oekraïne

Infosys en Wipro zwijgen over de gevolgen van de Russische invasie in Oekraïne. De Indiase IT-servicegiganten Infosys en Wipro hebben beide kantoren in Rusland maar zeggen niks of ze hun activiteiten wel of niet continueren. Veel Amerikaanse en Europese tech bedrijven verlaten Rusland en Wit-Rusland (Belarus). Dit meldt The Register.

Infosys heeft een kantoor in Moskou. Infosys registreerde in Europa een groei van 27% in het derde kwartaal van dit fiscale jaar. Infosys heeft in Oost-Europa kantoren in Rusland, Finland, Letland en Litouwen.

Wipro is in Rusland actief als Wipro Technologies Limited, Russia zo staat te lezen in een document (PDF). Wipro heeft een dochteronderneming in Oekraïne met kantoren in Kiev, Kharkiv en Lviv.

Noch Wipro noch Infosys reageerden op de vragen van The Register over hun activiteiten in Rusland.

Wipro, HCL, Infosys,TCS, en alle andere grote technologiereuzen uit India houden naar verluidt de situatie in Rusland en nauwlettend in de gaten.

HCL en TCS

HCL Technologies heeft kantoren in Polen, Litouwen en Bulgarije, maar niet in Oekraïne en Rusland. HCL maakt zich ook zorgen over de veiligheid van zijn werknemers. Het bedrijf zei dat ze zich richten op het handhaven van de hoogste serviceleveringsniveaus voor hun klanten.

TCS meldt aan The Register dat het bezorgd is over de humanitaire tragedie die zich in Oekraïne voltrekt en dat het bedrijf een miljoen euro heeft gedoneerd aan Europese hulporganisaties en tegelijkertijd de bijdragen van haar werknemers ‘matcht’. Indien een werknemer bijvoorbeeld 500 euro inlegt, doneert TCS datzelfde bedrag ook.

Er worden verder werknemers van deze outsourcers verplaatst naar veiligere gebieden zoals Polen, Turkije en Israël.

Concurrenten van Wipro en Infosys hebben wel standpunten ingenomen. Dat geldt vooral voor Anerikaanse bedrijven. PwC, KPMG, Accenture en DXC hebben Rusland verlaten als protest tegen de Russische invasie in Oekraïne.

Terug naar nieuws overzicht