FRISS Neemt Polonious Insurance Investigations Over

08-03-2022 | door: Pieter Werner
Deel dit artikel:

FRISS Neemt Polonious Insurance Investigations Over

FRISS kondigt de overname aan van Polonious, producent van gespecialiseerde software voor fraudeonderzoek en casemanagement. Met de overname is FRISS nog beter in staat om ondersteuning te bieden aan schade- en fraudeonderzoeksafdelingen en particuliere onderzoeksbedrijven. Het veelzijdige product van Polonious zorgt voor betere onderlinge communicatie door meer data, fraude scenario’s toe te voegen. Met de overname heet FRISS de 40 huidige verzekeringsklanten van Polonious in de Verenigde Staten, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland welkom bij de FRISS familie.

Klanten van Polonious geven aan dat zij tot 38% meer dossiers kunnen verwerken en hun administratiekosten door het automatiseren van terugkerende handmatige werkzaamheden met bijna 25% hebben weten terug te brengen. Daarnaast zorgt het product voor lage IT beheerskosten en -belasting dankzij het volledig uit handen nemen van het technisch beheer, een configureerbare gebruikersinterface en de beschikbaarheid van een diverse reeks werkstromen. Polonious is in de Verenigde Staten, Australië en Nieuw Zeeland de eerste keus voor het afhandelen van speciale zaken door de combinatie van technologische vooruitgang en inhoudelijke expertise. Het systeem kan voor elk doel worden geconfigureerd en beschikt over volledige rapportagefuncties en tijdbesparende mogelijkheden voor procesautomatisering. Toonaangevende verzekeraars hebben ervaren dat hun organisatie met Polonious kan profiteren van unieke kostenbesparingen, minder belasting van IT-resources en bijdraagt aan imagobescherming.

“Ik ben zeer enthousiast over de geweldige kansen die deze overname met zich meebrengt voor de verzekeringswereld”, zegt Alastair Steel, mede-CEO van Polonious, toe. “FRISS en Polonious hebben een gemeenschappelijke visie over hoe de branche met toekomstbestendige oplossingen tegen oneerlijk gedrag kan worden beschermd, iets waarvan vooral betrouwbare klanten profijt hebben. Ik weet zeker dat de huidige klanten van Polonious in de toekomst in goede handen zullen zijn.”

“Polonious staat bekend om zijn grote inhoudelijke expertise. Dit sluit perfect aan bij wat FRISS onze branche te bieden heeft”, voegt FRISS CEO en medeoprichter Jeroen Morrenhof toe. “In onze missie om fraude te bestrijden vormt dit een essentieel element om de communicatie tussen afdelingen te verbeteren. Met Polonious voegen we een groot aantal functies toe aan ons toch al zeer geavanceerde AI-gebaseerde platform voor fraudeanalyse. Deze overname is een geweldige stap voor eerlijk verzekeren.”

“Als toonaangevende leverancier van insurtech-oplossingen is FRISS echt een voorbeeld voor de toekomst van risicobeoordeling en fraudedetectie”, vertelt Rick Shepherd, President van Polonious Systems. “We kunnen niet wachten om deel uit te maken van het team van FRISS en de kenmerkende efficiency en volwaardige SaaS-oplossing van Polonious te integreren in hun robuuste suite van producten.”

Door de krachten te bundelen, hebben de klanten van Polonious voortaan toegang tot het diverse aanbod van FRISS-producten. De oplossing is wereldwijd verkrijgbaar.

Terug naar nieuws overzicht
Security