Accenture stopt met zakendoen in Rusland

05-03-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Accenture stopt met zakendoen in Rusland

Accenture stopt met met zakendoen in Rusland. "Accenture staat naast de bevolking van Oekraïne en de regeringen, bedrijven en individuen over de hele wereld en roept op tot onmiddellijke beëindiging van de onwettige en gruwelijke aanval op de bevolking van Oekraïne en hun vrijheid. Daarom zet Accenture onze activiteiten in Rusland stop."

Accenture meldt verder: "We danken onze bijna 2.300 collega's in Rusland voor hun toewijding en service aan Accenture door de jaren heen. We zullen onze Russische collega's ondersteunen. Hoewel Accenture geen bedrijf heeft in Oekraïne, zullen we onze inspanningen voortzetten om onze Oekraïense collega's die over de hele wereld bij Accenture en hun uitgebreide families werken, te helpen; we bieden telegezondheidszorg aan degenen in Oekraïne en helpen familieleden die Oekraïne verlaten opnieuw te hervestigen.

We doneren 5 miljoen dollar aan hulporganisaties zonder winstoogmerk die werken aan het helpen van mensen in Oekraïne en degenen die worden ontheemd naar Polen, Roemenië, Slowakije, Hongarije en de Tsjechische Republiek. We matchen ook 100% van de donaties van onze mensen."

Terug naar nieuws overzicht