Volvo Cars werkt nauwer samen met Cognizant

14-02-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Volvo Cars werkt nauwer samen met Cognizant

Cognizant (CTSH) vernieuwt de samenwerkingsovereenkomst met Volvo Cars. Cognizant levert finance & accounting (F&A)-diensten en ondersteunt daarnaast de autofabrikant met inkoopprocessen. De overeenkomst geldt voor Volvo’s wereldwijde debiteuren en crediteuren, directe en indirecte inkoop, en logistieke diensten.

In de nieuwe, drie jaar geldende overeenkomst, helpt Cognizant Volvo Cars de F&A- en inkoopprocessen te stroomlijnen. Verder begeleidt Cognizant de implementatie van Intelligent Process Automation (IPA) voor Volvo, om zo de digitale transformatie van het bedrijf te ondersteunen en efficiëntie te verhogen. Door toonaangevende ‘Payment On Time’ (POT) te gebruiken, het geautomatiseerd en contactloos verwerken van facturen te introduceren, en snellere oplossingen voor tickets van leveranciers en klanten te vinden, zal Volvo Cars kosten op de bedrijfsprocessen besparen en algemene bedrijfsresultaten verbeteren.

“De auto-industrie evolueerde de afgelopen tijd enorm. Businessmodellen veranderen voortdurend, mede doordat elektrische auto’s een sleutelrol spelen in het doel van fabrikanten om klimaatneutraal te worden. We zijn er trots op Volvo Cars te ondersteunen bij hun snelle groei in verschillende markten”, zegt Anne-Sofie Risåsen, Head of Nordics bij Cognizant. “We kijken ernaar uit om de wereldwijde standaard voor F&A en inkoopprocessen nog verder te verhogen, en zo onze plaats in directe en indirecte inkoop te verstevigen.”

Cognizant en Volvo Cars werken al sinds 2011 samen.

Terug naar nieuws overzicht