G-Core Labs lanceert Europese AI-cloud

08-02-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

G-Core Labs lanceert Europese AI-cloud

G-Core Labs, een Europese cloud- en EDGE-provider met meer dan 140 locaties over de hele wereld, plaatst Graphcore Intelligence Processing Units in het hart van zijn nieuwe Europese openbare AI-cloudservice. Het bedrijf kiest voor IPU-systemen om te voldoen aan de snel groeiende vraag naar krachtige, efficiënte en veilige kunstmatige intelligentie-computing in de cloud.

De eerste IPU-service van G-Core Labs wordt gebouwd op een eerste IPU-cluster in Luxemburg, met toekomstige uitbreiding gepland in Centraal-Europa. Met de AI-cloud wil G-Core Labs voldoen aan de datasoevereiniteitsbehoeften van Europese ondernemingen, grote laboratoria en onderzoeksinstellingen. AI-cloud is ontworpen om bedrijven in diverse sectoren te ondersteunen, waaronder de financiële sector, zorg, maakindustrie als wetenschappelijk onderzoek.

Ondersteuning bij elke fase van het AI-adoptietraject

Het platform ondersteunt hierbij elke fase van hun AI-adoptietraject, van het bouwen van proof-of-concepts tot training en implementatie. Het biedt hiervoor onder meer toegang tot kant-en-klare oplossingen voor AI-toepassingen, waaronder natuurlijke taalverwerking, computervisie en conversatie-AI, evenals andere implementatiebronnen, training en ondersteuning.

“We zijn erg trots dat G-Core Labs de eerste Europese cloudserviceprovider is die samenwerkt met Graphcore om nieuwe innovaties te brengen voor een snel veranderende cloudmarkt. Kunstmatige intelligentie evolueert snel en gebruikers zijn op zoek naar vertrouwde technologiepartners zoals G-Core Labs voor krachtige AI-cloudservices die zeer efficiënt, gemakkelijk toegankelijk en zeer flexibel zijn, om aan hun veranderende behoeften te voldoen", zegt Andre Reitenbach, CEO van G-Core Labs.

'De belofte van AI is enorm'

Reitenbach: “De belofte van AI is enorm, maar de voortgang ervan is enorm afhankelijk van de computersystemen waarop het draait. Graphcore heeft via zijn commerciële en onderzoekspartnerships aangetoond dat de IPU een innovatieversneller is, die nieuwe wegen opent in AI-onderzoek en tegelijkertijd uitstekende prestaties per dollar levert.”

“De cloudinfrastructuur van G-Core Labs ondersteunt talloze sectoren, van de financiële en medicijnsector tot e-commerce en gaming. Ze hebben een bewezen staat van dienst in het toegankelijk, betaalbaar en schaalbaar maken van geavanceerde computertechnologieën", zegt Nigel Toon, medeoprichter en CEO van Graphcore. "Door samen te werken maken Graphcore en G-Core Labs de kracht en flexibiliteit van de IPU beschikbaar voor iedereen die hun AI-computing naar een hoger niveau wil tillen - of dat nu het versnellen van hun huidige workloads is of het verkennen van het gebruik van de volgende generatie modellen die specialistische systemen vereisen en ontworpen zijn voor kunstmatige intelligentie."

One-stop-shop-principe

Vanaf de begindagen van het bedrijf, dat wereldwijde online gaminggemeenschappen bedient, richt G-Core Labs zich op het leveren van low-latency en veilige content delivery EDGE-computerdiensten voor online bedrijven. Inmiddels bouwt het bedrijf een AI-clouddienst voor het trainen en implementeren van AI-applicaties. Het platform werkt volgens het one-stop-shop-principe, waarbij ontwikkelaars het voorbereiden van de infrastructuur, het downloaden van software, het opzetten en het leveren van frameworks, dataopslagsystemen en technische ondersteuning voor deze elementen uitbesteden. Zij kunnen zich zo concentreren op de ontwikkeling van hun ML-modellen en -services.

G-Core Labs wil zijn IPU-cloudservice in 2022 uit te breiden in Europa, de VS en Azië.

Samenwerking met Atos

Atos, een Europese speler op het gebied van AI- en HPC-technologie, werkte nauw samen met G-Core Labs en Graphcore als systeemintegrator voor de implementatie van IPU's in de G-Core-cloud. Atos gaat de G-Core Cloud ook gebruiken om zijn eigen klantenbestand in staat te stellen op efficiënte wijze toegang te krijgen tot de IPU-technologie op aanvraag.

De G-Core Labs IPU cloud service is beschikbaar voor early access-klanten. Meer informatie is hier beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud