Paessler stelt Joachim Weber aan als CTO

Joachim Weber

09-02-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Paessler stelt Joachim Weber aan als CTO

Paessler, gespecialiseerd in monitoring, stelt Joachim Weber (foto) aan als Chief Technology Officer (CTO). Weber voegt meer dan drie decennia ervaring in de sector toe aan de raad van bestuur. Daarnaast bekleedde hij verschillende senior-functies in EMEA en internationaal, en voegt hij zich bij het bedrijf om de ontwikkeling en innovatie verder voort te zetten.

Sinds 1997 levert Paessler netwerkoplossingen aan klanten wereldwijd. Met meer dan 500.000 actieve gebruikers ondersteunt Paessler ondernemingen in alle sectoren bij het bewaken, stroomlijnen en beheren van hun IT-, OT- en IoT-infrastructuren. Als CTO leidt Weber het groeiende ontwikkelingsteam van Paessler en houdt hij toezicht op de continue optimalisaties in het productportfolio. Ook neemt Weber de leiding bij het introduceren van nieuwe functies, functionaliteiten en aanbiedingen voor klanten.

Verschillende leidinggevende rollen vervuld

Voor zijn aanstelling bij Paessler, werkte Weber de afgelopen 20 jaar bij Trend Micro en EMC Corporation. Daar vervulde hij verschillende leidinggevende rollen, waaronder VP of Technical Solutions, Director of Global Services en Global Technical Council Leader. Bij Trend Micro was Weber verantwoordelijk voor alle technische gebieden, zoals presales, postsales, consulting, training, technische ondersteuning en productbeheer. En bij EMC Corporation richtte Weber zich op virtuele datacenterpraktijken, evenals wereldwijde services via kanalen en markten.

Paessler is een internationaal merk en heeft met de PRTG-productfamilie een hoge standaard gezet binnen IT-monitoring. Als CTO streeft Weber ernaar deze claim op het leiderschap te behouden en uit te breiden naar andere gebieden, zoals de industrie, de gezondheidszorg en het Internet of Things (IoT). Bruikbaarheid en klantvoordeel staan daarbij volgens de nieuwe CTO altijd centraal. Met de expertise van Weber in een groot aantal sectoren, kan Paessler de slagkracht verder vergroten.

“Al bijna 25 jaar is Paessler een keurmerk voor eersteklas monitoringoplossingen én service. Daarom ben ik vereerd dat ik de kans krijg om de toekomst van het bedrijf mee vorm te geven. Het leveren van het succes, stabiliteit en de innovatie die Paessler en zijn klanten verdienen, inspireren mij enorm. Sinds het begin van dit jaar ben ik onderdeel van het bedrijf en ik kijk uit naar wat de toekomst in petto heeft”, zegt Joachim Weber, Chief Technology Officer bij Paessler.

Terug naar nieuws overzicht