SED organisatie gunt Protinus IT opdracht Software Broker

Vincent Verbiesen, algemeen directeur Protinus & Silva Visser, afdelingshoofd Informatie SED

SED organisatie gunt Protinus IT opdracht Software Broker

Vincent Verbiesen, algemeen directeur Protinus

02-02-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

SED organisatie gunt Protinus IT opdracht Software Broker

Met het ondertekenen van de overeenkomst op 14 januari jl. door Silva Visser, afdelingshoofd Informatie van de SED, en Vincent Verbiesen (foto), algemeen directeur van Protinus, werd de gunning formeel bevestigd. SED heeft hierdoor, als ambtelijke fusieorganisatie van de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland, een leverancier betrokken die hen ontzorgt in het verwervingsproces voor (standaard)software. Protinus levert hen o.a. ‘Commercial off the Shelf Software’ inclusief dienstverlening zoals advies, levering en verschaffen van in- en overzicht ten behoeve van contractmanagement. Het betreft vooraf geselecteerde software en nieuw te selecteren software.

Silva Visser: “Onze organisatie dient met 400 medewerkers ruim 60.000 inwoners en verschillende bedrijven. Wij staan voor een goede dienstverlening aan inwoners en de besturen van de drie gemeenten en verwachten daarom van iedere leverancier dat ze daar, samen met ons, invulling aan kunnen geven. Binnen onze behoefte aan (standaard)software is Protinus dé leverancier die daar met hun aanpak volledig op aansluit.”

SED sluit met Protinus een contract af met een looptijd van twee jaar met een mogelijkheid tot verlenging van maximaal twee keer één jaar.

Vincent Verbiesen: “Samenwerkingsverbanden als SED zijn uitstekend in staat om de behoefte van hun gemeenten te vertalen naar ons als leverancier. Die kennis bundelen wij met ónze kennis van de specialisten in de softwaremarkt. Daardoor profiteren de betrokken gemeenten maximaal van scherpe inkoopprijzen maar ook door de mogelijkheid om gedurende de looptijd elke softwarebehoefte op elk moment in te kunnen vullen. Wij zijn vanzelfsprekend heel blij dat we SED daarbij mogen helpen.”
SED organisatie

Het werkgebied van SED betreft de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland. Het ligt aan het IJsselmeer en het Markermeer en is veelzijdig, recreatief en cultuurhistorisch. De missie van de SED is: sámen werken aan een prettige woon-werk en leefomgeving.

Terug naar nieuws overzicht