AIVD en NBV belichten dreiging van quantum computers

19-09-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

AIVD en NBV belichten dreiging van quantum computers

Al jaren wordt de komst van de quantumcomputer voorspeld die bepaalde cryptografe kan breken. Dit brengt risico’s met zich mee op het gebied van informatiebeveiliging. Het Nationaal Bureau voor Verbindingsbeveiliging (NBV) van de Algemene Inlichtingenen Veiligheidsdienst (AIVD) volgt de ontwikkelingen op de voet en doet onderzoek om tijdig producten en oplossingen te kunnen bieden voor deze beveiligingsrisico’s.

In een publicatie deelt het NBV zijn visie op de dreiging van quantumcomputers en lees je welke maatregelen je kunt nemen om je hiertegen te beschermen.

Het Nationaal Bureau voor Verbindingsbeveiliging (NBV) heef als doel om Nederland digitaal veilig te houden tegen statelijke dreigingen en andere Advanced Persistent Threats (APT’s). Wij zijn uniek doordat wij onze specialistische beveiligingskennis combineren met
de bijzondere inlichtingenpositie die we hebben als onderdeel van de Algemene Inlichtingenen Veiligheidsdienst (AIVD). We werken nauw samen met onze veiligheidspartners MIVD,

NCTV en NCSC. Gezamenlijk helpen we de Rijksoverheid en de vitale sector om bijzondere en gevoelige informatie zoals staatsgeheimen te beschermen.

Bereid+je+voor+op+de+dreiging+van+quantumcomputers.pdf

Terug naar nieuws overzicht
Security