Bouwen aan een beter workstationplatform met AMD Ryzen™ Threadripper™

AMD Ryzen™ Threadripper™ PRO-processors

15-12-2021
Deel dit artikel:

Bouwen aan een beter workstationplatform met AMD Ryzen™ Threadripper™

Vijf redenen om uw workstation te upgraden

Intensieve computertaken blijven cruciaal en worden steeds meer divers. Dit kan het proces van het uitkiezen van een workstation bemoeilijken, omdat elke unieke taak genuanceerde prestatievereisten heeft. Dit maakt het veel moeilijker om voor de hele organisatie één prestatiestandaard neer te zetten.

Het heeft ook invloed op het vervangingsproces, omdat kopers op zoek zijn naar één workstationplatform ter ondersteuning van belangrijke, dure ISV-taken binnen het hele bedrijf. De robuuste eisen van moderne applicaties laten weinig ruimte over voor fouten, en verouderde hardware kan het simpelweg niet meer bijbenen.

Uw uitdaging: voldoen aan nieuwe prestatievereisten

Daarom blijft AMD de grenzen van workstationprestaties verleggen. Het bereiken van betekenisvolle vooruitgang heeft een directe, buitenmaatse impact op hoe een organisatie creëert en samenwerkt.

  • Architectonische en technische teams hebben traditionele kantoorproductiviteitsmogelijkheden nodig, plus 3D-modellering, rendering en zelfs VR. Dit is een combinatie van enigszins en volledig multi-threaded taken die grote hoeveelheden geheugen kunnen vereisen.
  • Ontwerp- en productieteams profiteren van nieuwe processen als generatief ontwerp, terwijl ze ook gebruikmaken van 3D-modellering en simulatie. Ook dit is weer een combinatie van enigszins multi-threaded designtaken en volledig multi-threaded processen. Sommige van deze taken zijn ook gevoelig voor geheugencapaciteit en -bandbreedte.
  • Media- en entertainmentteams hebben meer cores nodig voor rendering, uiterlijkontwikkeling en postproductiewerk, maar ook CPU's met een hogere frequentie die hogere viewport-framerates mogelijk maken voor scène-interactie en animatiebeoordeling.
  • Software- en wetenschapsteams hebben meer cores nodig om lange compilatieprocessen te versnellen, terwijl datawetenschappers uitbreidbare platformen nodig hebben om grote multi-GPU-configuraties te ondersteunen.

Uiteenlopende taken, elk met hun unieke prestatievereisten, vragen om meer op maat gemaakte configuraties, geoptimaliseerd om specifieke computer-bottlenecks aan te pakken.

Het gaat niet alleen om het aantal cores of de kloksnelheid. Problemen met de beheerbaarheid en beveiliging zijn kritiek, zeker in een modern, uitgespreid personeelsbestand. Dit zijn belangrijke en dure taken, waarbij uptime absoluut essentieel is.

Uw kans: uw workstationplatform upgraden

Het goede nieuws is dat, hoewel de verwachtingen aldoor toenemen, innovaties van AMD een nieuwe generatie workstations mogelijk hebben gemaakt die bij kunnen blijven met—en in veel gevallen zelfs vooruitlopen op—de verwachtingen. Een workstation dat in 2021 in gebruik wordt genomen, vertegenwoordigt een exponentiële stap vooruit, zelfs in vergelijking met systemen van de vorige generatie die slechts enkele jaren oud zijn.

Overstappen op AMD Ryzen™ Threadripper™ levert niet alleen een enorme upgrade, maar ook een nieuw workstationplatform. Als u klaar bent om te upgraden, dan is dit het moment.

1 Snellere single-threaded prestaties

Bij het vergelijken van single-thread-prestaties is de frequentie—of kloksnelheid—cruciaal. Hoewel hiermee niet de volledige vermogens van de CPU worden gemeten, zorgt een hogere frequentie ervoor dat taken die niet geparallelliseerd kunnen worden, zoals dat bij 3D-modelleren en ontwerptools wel kan, sneller worden verwerkt. Dit kan resulteren in hogere framerates in applicatie-viewports en immersieve VR. Het zorgt er ook voor dat ontwerpers hun composities sneller kunnen opbouwen, wat resulteert in een meer naadloze ervaring voor de eindgebruiker. Zoals te zien is in Grafiek 1, is de huidige AMD Ryzen Threadripper PRO 3945WX zo'n 35 procent sneller dan de concurrerende workstationprocessor[1].

Afbeelding1.png


[1] Gebaseerd op tests door AMD Performance Labs op 8 juni 2020, gebruikmakend van de Autodesk Revit RFO v3.2 2020-test om de prestaties van het Ryzen Threadripper PRO 3945WX-referentiesysteem te testen versus een Intel Xeon W-3275-processor. Resultaten kunnen afwijken. CPP-70

2 Multi-thread-prestatiewinst

De nieuwe generatie workstationprocessors verlegt ook de grenzen als het gaat om de multicore hyper-threaded taken die zo belangrijk zijn om goede ideeën tot leven te wekken. Meer cores voor taken als uiterlijkontwikkeling, laatste rendering, VFX-simulatie, generatief ontwerp of optimalisatie van gereedschapsbanen leveren meer iteraties en snellere inzichten op.

Grafiek 2 laat zien hoe de 64-core AMD Ryzen Threadripper PRO 3995WX TWEE van de beste concurrerende processors te snel af is in de populaire rendering-benchmark V-Ray.
Afbeelding2.png

Grafiek 2. AMD versus Intel, Chaos Group V-Ray Benchmark

2 Gebaseerd op tests door AMD Performance Labs op 8 juni 2020, gebruikmakend van de Chaos Group V-Ray-benchmark om de prestaties van het Ryzen Threadripper PRO 3995WX-referentiesysteem te testen versus twee (2) Intel Xeon Platinum 8280-processors. Resultaten kunnen afwijken. CPP-32.

3 Robuuste uitbreidbaarheid en aanpassingsmogelijkheden

De prestaties van professionele softwareapplicaties worden vaak beïnvloed door andere belangrijke onderdelen van een workstation. Naast een hogere kloksnelheid, maximaal 64 cores en een geheugencapaciteit van 2 TB, biedt de huidige generatie AMD Ryzen Threadripper-processors 128 PCIe 4-lanen die uiteenlopende geavanceerde configuraties mogelijk maken om meerdere GPU's, opslag van hoge snelheid en andere PCIe-uitbreidingsapparaten te ondersteunen. Dit draagt allemaal bij aan meer manieren om een workstation samen te stellen dat perfect aansluit op uw specifieke applicaties en workflow.

4 Gigantische geheugenbandbreedte

Geheugenvereisten nemen snel toe naarmate workflowtaken groeien in omvang en complexiteit. De prestaties van veel professionele applicaties hangen af van de capaciteit en bandbreedte van het workstationgeheugen. AMD Ryzen Threadripper PRO-processors ondersteunen tot 2 TB aan systeemgeheugen. Dit komt van pas om grote hoeveelheden informatie snel aan de CPU aan te bieden voor verwerking, wanneer er gewerkt wordt met grote datasets of scènebestanden. Threadripper PRO-processors bieden ook een ongeëvenaarde geheugenbandbreedte dankzij de acht geheugenkanalen van het platform.

5 Geavanceerde beveiligings- en beheerfuncties

Moderne workstations moeten worden gemoderniseerd voor het moderne kantoor. Dit betekent gespreide samenwerking, gecentraliseerd/versimpeld IT-beheer en ongekend strikte informatiebeveiliging, vooral als uiterst waardevolle intellectuele eigendommen worden gecreëerd of te gelde gemaakt.

AMD PRO-technologieën bieden organisaties toegang tot hypermodern beheer op afstand en beveiligingstools die goed samengaan met andere IT-investeringen: en het is allemaal optioneel, u zit nergens aan vast.

Een stap die voelt als een sprong

Een modern workstationplatform stelt uw meest getalenteerde mensen in staat om hun beste werk te leveren waar en wanneer uw organisatie dat het hardst nodig heeft. Dit betekent dat problemen sneller worden opgelost, producten sneller tot leven worden gebracht, en snelheid en efficiëntie u een concurrentievoordeel bezorgen.

  • Snellere single- en multi-thread-prestaties dankzij de hogere frequentie en het hoogste aantal cores in zijn klasse
  • Ondersteuning voor geheugen met een hoge bandbreedte en capaciteit, cruciaal om grotere projecten en datasets die gevoelig zijn voor geheugenbandbreedte aan te kunnen
  • Onvoorstelbare uitbreidbaarheid en flexibiliteit die u in staat stellen om workstations precies te configureren voor unieke taakvereisten
  • Geavanceerde beheerbaarheid en beveiliging die zorgt voor meer uptime en informatieveiligheid, terwijl tegelijkertijd de IT-kosten worden teruggedrongen

Kritieke taken verdienen AMD Ryzen Threadripper PRO

Bezoek onze workstationpagina voor meer informatie over hoe AMD de manier waarop u werkt kan veranderen en om te ontdekken hoe u binnen uw industrie en workflow kunt profiteren van AMD Ryzen™ Threadripper™ PRO-processors.

https://www.amd.com/en/processors/workstation

https://www.amd.com/en/processors/ryzen-threadripper-pro

Terug naar nieuws overzicht