Cambridge Quantum en Honeywell starten Quantinuum

04-12-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Cambridge Quantum en Honeywell starten Quantinuum

Cambridge Quantum, speler op het gebied van kwantumsoftware, besturingssystemen en cyberbeveiliging, en Honeywell Quantum Solutions, dat kwantumhardware heeft gebouwd op basis van opgesloten-iontechnologieën, hebben aangekondigd dat ze hebben voldaan aan alle voorwaarden die nodig zijn om de bedrijfscombinatie en vormden het nieuwe bedrijf, nu Quantinuum genoemd.

"Quantinuum is nu het grootste en meest geavanceerde geïntegreerde kwantumcomputingbedrijf ter wereld", zegt Ilyas Khan , CEO van het nieuwe bedrijf en oprichter van Cambridge Quantum. "Door de best-in-class kwantumsoftware die beschikbaar is te combineren met de best presterende hardware die beschikbaar is, zijn we uniek gepositioneerd om echte, kwantumcomputerproducten en -oplossingen op korte, middellange en langere termijn naar grote, snelgroeiende markten te brengen. term als kwantumcomputers schaal in capaciteit en kwaliteit. We worden geleid door de wetenschap en gedreven door ondernemingen, en onze schaal en wereldwijde aanwezigheid in deze meest kritieke technologie zal leiden tot leiderschap op elk van de belangrijkste gebieden die de 'must haves' vormen voor kwantumcomputing om echte wereldoplossingen te leveren aan al onze klanten en partners."

Quantinuum zal in december 2021 wereldwijd een kwantumcyberbeveiligingsproduct lanceren , en later in 2022, een bedrijfssoftwarepakket dat kwantumcomputing toepast om complexe wetenschappelijke problemen op te lossen op het gebied van farmaceutica, materiaalkunde, speciale chemicaliën en landbouwchemicaliën. Het zal ook belangrijke upgrades aankondigen van de systeemmodel H1-hardwaretechnologieën, Powered by Honeywell, die het hoogst gemeten kwantumvolume heeft, evenals doorbraken in de sector die fouten verminderen en zo op geloofwaardige wijze doorgaan met de ontwikkeling van een fouttolerant kwantumsysteem. In dit opzicht zetten de kwantumcomputers uit de H-serie de trend voort om de resultaten te halen en te overtreffen waartoe het bedrijf zich eerder heeft gecommitteerd als onderdeel van zijn hardware-roadmap.

"Ik ben verheugd om ons nieuwe bedrijf te helpen leiden, dat de wereld positief zal veranderen door de toepassing van kwantumcomputing. Onze wetenschappers blijven hard werken om de beste beschikbare kwantumsoftware- en hardwaretechnologieën te ontwikkelen en ik ben verheugd deze te kunnen aanbieden doorlopend aan klanten", zegt Tony Uttley, President en Chief Operating Officer van Quantinuum. "De komende weken en maanden zullen extreem actief zijn voor Quantinuum, omdat we het tempo opvoeren om unieke waarde te halen uit de huidige kwantumcomputers, met name op het gebied van cyberbeveiliging. Naast cyberbeveiliging zullen onze producten echter oplossingen bevatten voor het ontdekken en afleveren van medicijnen. , materiaalwetenschap, financiën, natuurlijke taalverwerking, evenals optimalisatie, patroonherkenning en beheer van de toeleveringsketen en logistiek."

Quantinuum werd opgericht zes maanden nadat Honeywell aankondigde dat Honeywell Quantum Solutions, de quantum computing-divisie, zich zou afscheiden van het bedrijf en zou gaan fuseren met Cambridge Quantum. Honeywell wordt in eerste instantie de grootste aandeelhouder van Quantinuum met een belang van ongeveer 54 procent in het nieuwe bedrijf. Naast dit belang heeft Honeywell ook bijna $ 300 miljoen geïnvesteerd in de nieuwe onderneming, waardoor Quantinuum vanaf het begin goed gekapitaliseerd is. Honeywell wordt ook een leverancier van Quantinuum en ondersteunt het productieproces voor de eigen ion-traps van het bedrijf. Daarnaast is Honeywell een klant van Quantinuum voor verschillende projecten in al haar business units.

Quantinuum heeft bij aanvang bijna 400 mensen in dienst, met kantoren in het Verenigd Koninkrijk , de Verenigde Staten , Japan en Duitsland. Van die werknemers zijn er ongeveer 300 wetenschappers die in technische teams werken om de hardware vooruit te helpen en softwareoplossingen te ontwikkelen.

Quantinuum zal een Europees hoofdkantoor behouden in Cambridge, VK en een Noord-Amerikaans hoofdkantoor in Colorado , VS. Het bedrijf zal volledig platformonafhankelijk blijven in zijn hardwarekeuze om zijn klanten totale draagbaarheid te bieden en de meest effectieve prestaties te garanderen voor de problemen die worden opgelost.

Terug naar nieuws overzicht