Microsoft en KPMG werken samen rond Azure Quantum

04-12-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Microsoft en KPMG werken samen rond Azure Quantum

Microsoft en KPMG werken samen om veelvoorkomende bedrijfsproblemen te onderzoeken en op te lossen met behulp van op kwantum geïnspireerde optimalisatietechnieken die beschikbaar zijn via Azure Quantum. Dit meldt Krysta Svor, Algemeen directeur van Microsoft Quantum in een blog.

Optimalisatieproblemen komen in veel industrieën voor en zijn vaak moeilijk op te lossen met behulp van traditionele methoden die optimalisatie kunnen versnellen. Het emuleren van deze kwantumeffecten op klassieke computers heeft geleid tot de ontwikkeling van kwantum-geïnspireerde optimalisatie (QIO) algoritmen die op klassieke hardware draaien. Met deze algoritmen kunnen onderzoekers, ontwikkelaars en leveranciers van oplossingen profiteren van kwantumbenaderingen op klassieke hardware van vandaag, wat een versnelling oplevert ten opzichte van traditionele benaderingen.

Optimalisatietools voor echte impact
Azure Quantum, 's werelds eerste full-stack, openbare cloud-ecosysteem voor kwantumoplossingen, stelt deze krachtige optimalisatietools beschikbaar voor alliantiepartners zoals KPMG om vandaag de dag echte zakelijke impact te genereren. KPMG heeft een toegewijd team van professionals opgebouwd dat zich richt op kwantumgerelateerde technologieën. Het team leidt klanten op over toekomstige mogelijkheden van kwantumcomputing en hoe opkomende mogelijkheden kunnen worden toegepast op echte zakelijke problemen van vandaag.

"We zijn verheugd om rechtstreeks samen te werken met Microsoft-engineering- en onderzoeksexperts die Azure Quantum QIO-technologie toepassen op de meest uitdagende optimalisatieproblemen van onze klanten", zegt Bent Dalager, Global Head van KPMG's Quantum Hub. “Het Azure Quantum-platform stelt ons in staat om tal van verschillende solver-benaderingen te verkennen die dezelfde code gebruiken, waardoor herwerk tot een minimum wordt beperkt en de efficiëntie wordt verbeterd. Het gezamenlijke doel van deze eerste projecten is om oplossingsblauwdrukken te bouwen voor veelvoorkomende branche-optimalisatieproblemen met behulp van Azure Quantum, die we vervolgens op schaal aan meer klanten kunnen leveren.”

De eerste samenwerkingsprojecten zullen naar verwachting gericht zijn op benchmarkingoplossingen voor de optimalisatie van financiële dienstenportfolio's en optimalisatie van de vloot van telecommunicatiediensten. De teams zijn van plan de resultaten de komende maanden te delen.

Terug naar nieuws overzicht