Tech Data breidt servicecapaciteit uit met overname ATTCO en dochter EKM

01-12-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Tech Data breidt servicecapaciteit uit met overname ATTCO en dochter EKM

Tech Data, een TD SYNNEX bedrijf, neemt Advanced Technology Trading  (ATTCo) en de dochteronderneming EKM Global Limited (EKM) over. ATTco is gespecialiseerd in gehoste platforms Advanced Technology Trading  (ATTCo) en de dochteronderneming EKM Global Limited (EKM).

Met deze transactie versnelt Tech Data het aanbod van innovatieve en flexibele Tech-as-a-Service-oplossingen (TaaS) en functies voor geautomatiseerde services op afstand voor zijn partners in het ICT-ecosysteem. Het online platform van ATTCo is volledig geïntegreerd met de e-commerce tools van Tech Data en biedt verbinding met een groeiende lijst erkende financiële partners. Eindklanten kunnen hiermee een volledig geautomatiseerd, kostenefficiënt, gebruiksvriendelijk totaalproces voor hardware-, software- en service-abonnementen beheren. De EKM-oplossing biedt partners de mogelijkheid de printers en beeldverwerkingsapparaten van eindklanten op schaal en op afstand te beheren.

Bedrijven stappen over op abonnementsmodel

Een recent onderzoek wees uit dat de markt voor as-a-service naar verwachting groeit van USD 50,3 miljard in 2021 tot USD 303,6 miljard in 2026, met een CAGR van 43,2%. Deze stijging wordt hoofdzakelijk aangestuurd door kleine tot middelgrote bedrijven die in toenemende mate overstappen op een abonnementsmodel voor hun ICT, smartphones en randapparatuur. Tech data wil zijn partners helpen deze groeipool optimaal te benutten en heeft een uitgebreide portfolio opgebouwd met de focus op TaaS, levenscyclusbeheer, duurzaamheid en beheer van geautomatiseerde services op afstand. Dit wordt ondersteund door investeringen in een versterkt team in Europa en verdere, doelgerichte acquisities zoals Finance Technology, die eerder dit jaar bekend werd gemaakt.

Roman Rudolf, Vice-President Strategy and Services Endpoint Solutions, Europa bij Tech Data, vertelde het volgende: “Deze overname is verder bewijs van Tech Data’s streven naar investering in digitale capaciteiten die groei en flexibiliteit van het ICT-ecosysteem bewerkstelligen. Met de platforms van ATTCo en EKM kunnen partners van Tech Data een vooraanstaande positie innemen in de snelgroeiende sectoren van XaaS en beheerde printservices. Ze bieden ongeëvenaarde klantenervaring en zijn gebouwd op robuuste technologie om complexiteit en time-to-market te verlagen bij de ontwikkeling van serviceoplossingen. We verheugen ons erop de teams van ATTCo en EKM bij Tech Data te verwelkomen en de introductie van hun platforms te versnellen.”

Terug naar nieuws overzicht