G-Core Labs lanceert Managed Kubernetes

29-11-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

G-Core Labs lanceert Managed Kubernetes

De internationale leverancier van cloud- en edge-oplossingen G-Core Labs lanceert Managed Kubernetes. Met deze dienst voor het beheren van cloudcontainers kunnen klanten snel kant-en-klare Kubernetes-clusters ontvangen. Ook kan het schalen en implementeren van applicaties in de cloud van de provider geautomatiseerd worden.

De Managed Kubernetes-service helpt klanten van G-Core Labs bij het versnellen en vereenvoudigen van het proces van het ontwikkelen, testen en implementeren van nieuwe applicatieversies. Dit is mogelijk dankzij de automatisering van beheer, actualisering en schaalvergroting van containers.

Kant-en-klare Kubernetes-clusters

"Met beheerde Kubernetes kun je alle voordelen van het platform benutten en de belangrijkste nadelen wegnemen, zoals ingewikkeld onderhoud, de noodzaak om de orchestrator in je eigen infrastructuur te implementeren en extra belasting voor het IT-team", zegt Seva Vayner, hoofd van cloudplatforms bij G-Core Labs. "Met de nieuwe service ontvangen onze klanten kant-en-klare Kubernetes-clusters in de cloud en hoeven ze geen extra middelen uit te geven aan infrastructuuronderhoud."

Dankzij Managed Kubernetes kunnen klanten van G-Core Labs hun applicaties betrouwbaarder en stabieler laten werken. Om dit te bereiken implementeert de provider automatische monitoring van de efficiëntie van de nodes en automatische clusterschaling in de nieuwe service. Daarnaast zorgt de clouddienst voor een veilige verbinding. Wanneer deze verbinding tot stand wordt gebracht tussen het masterknooppunt en de knooppunten binnen het cluster, wordt deze automatisch versleuteld. De dienst beschermt ook applicaties tegen DDoS-aanvallen: alle klantprojecten krijgen standaard bescherming op netwerk- en transportniveau.

Realtime assistentie

Je kunt Managed Kubernetes gratis gebruiken in de G-Core Labs cloud: alleen virtuele machines, schijven en load balancers hoeven te worden betaald. De provider neemt alle taken over die verband houden met het beheer van de clusters en het waarborgen van hun beschikbaarheid: de apparatuur bevindt zich in betrouwbare Tier III- en IV-datacenters en de 24-uurs technische ondersteuning biedt snelle realtime assistentie.

De infrastructuur van G-Core Labs wordt aangedreven door 3e generatie Intel Xeon Scalable (codenaam Ice Lake). Dit zijn nieuwe processors met ingebouwde geavanceerde mogelijkheden voor kunstmatige intelligentie, codering en HPC. Ze zijn zeer geschikt voor elke taak van het versnellen, schalen en versterken van de beveiliging van cloudinfrastructuur.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud