G-Core Labs integreert HESP-protocol in zijn CDN voor streaming met lage latentie

Alex Peterson

28-10-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

G-Core Labs integreert HESP-protocol in zijn CDN voor streaming met lage latentie

De internationale cloud en edge solution provider G-Core Labs treedt toe tot de HESP Alliance en integreert het HESP protocol in zijn content delivery network. Het bedrijf stelt klanten hierdoor in staat geld te besparen terwijl zij live videocontent bieden aan miljoenen gebruikers wereldwijd, met vertragingen van niet meer dan twee seconden.

HESP (High Efficiency Streaming Protocol) is een nieuw adaptief videostreamingprotocol. In tegenstelling tot analoge tegenhangers - WebRTC, RTMP, HLS en MPEG-DASH - is HESP een kosteneffectief protocol dat businesses in staat stelt tot het leveren van videocontent aan een breed pubiek met minimale latentie. Dit is mogelijk aangezien HESP een zeer schaalbare technologie is, die geïntegreerd kan worden met het G-Core Labs content delivery network. Dit laatste omvat onder meer 120 points of presence in 100 steden wereldwijd.

Latentie minimaliseren

"Aangezien de media-industrie zeer competitief is, is het minimaliseren van latentie uw toegangspoort tot de toekomst", stelt Alex Peterson (foto), hoofd van het streamingplatform van G-Core Labs. “We zijn verheugd om lid te worden van de HESP Alliance. We gaan samen de allernieuwste technologieën verkennen en onze klanten een moderne oplossing bieden voor professionele streaming en uitzendingen. We zijn ervan overtuigd dat het HESP-protocol ons CDN heel goed aanvult. Ons CDN heeft al de hoogste prestatiewaarden laten zien in Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika en in de GOS-landen".

De nieuwe technologie is vooral aantrekkelijk voor bedrijven die streaming met lage latentie nodig hebben en hun kosten tot een minimum willen beperken. Met behulp van een CDN die het HESP-protocol ondersteunt kunnen cybersportorganisaties bijvoorbeeld video-inhoud sneller aan de eindgebruikers leveren dan via de HLS- of MPEG-DASH-protocollen. Hiermee kunnen MedTech- en e-learningprojecten uitzendingen met studenten en patiënten houden zonder dure externe oplossingen te gebruiken en kunnen sportmedia evenementen nagenoeg in realtime uitzenden.

Video van hoge kwaliteit

De mogelijkheden die het nieuwe protocol biedt, kunnen ook van pas komen in die sectoren waar het belangrijk is om video van hoge kwaliteit uit te zenden. Denk hierbij aan gokbedrijven, veilingorganisatoren en online casino's. Bovendien kunt u met de nieuwe oplossing IPTV- en OTT-oplossingen combineren voor het creëren van volledige uitzendingen van de hoogste kwaliteit. Hiermee kunnen klanten video-inhoud uitzenden naar miljoenen kijkers met minimale vertragingen en tegen minimale kosten.

Het content delivery-netwerk van G-Core Labs maakt het gebruik van het HESP-protocol voor videostreaming mogelijk. Dit CDN is vertegenwoordigd op vijf continenten en omvat meer dan 120 aanwezigheidspunten in betrouwbare Tier III- en Tier IV-datacenters in meer dan 100 steden. Met een dergelijke infrastructuur kunnen de klanten van de provider snel zware video-inhoud leveren aan bijna overal ter wereld. De effectiviteit van deze oplossing is door miljoenen gebruikers tegelijk getest, wat ertoe heeft geleid dat het CDN van G-Core Labs is opgenomen in het Guinness World Records.

Terug naar nieuws overzicht