G-Core Labs opent vestiging in Duitsland en cloudlocatie in Frankfurt

G-Core Labs opent vestiging in Duitsland en cloudlocatie in Frankfurt

23-10-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

G-Core Labs opent vestiging in Duitsland en cloudlocatie in Frankfurt

G-Core Labs, de internationale leverancier van cloud- en edge oplossingen, lanceert zijn eerste cloud point of presence (pop) in Duitsland, in de stad Frankfurt am Main. De service omvat de geïntegreerde encryptietechnologie Intel SGX voor het creëren van sterk beveiligde IT-omgevingen. De cloud pop bevat ook een AI-platform dat volledige machine learning van elke complexiteit ondersteunt.

Het is de eerste aanwezigheid van het bedrijf in Duitsland en de 16e wereldwijd. De Duitse servers zijn beschermd tegen DDoS-aanvallen op netwerkprotocolniveau en bevinden zich in betrouwbare Tier III-datacenters. De cloudservices werken op Intel Xeon Scalable (Ice Lake) Gen 3-processors - G-Core was een van de eerste providers wereldwijd die ze in de cloud begon te integreren. De kwaliteit van de dienstverlening wordt gewaarborgd door SLA 99,95% met financiële garanties. De nieuwe locatie stelt klanten in staat om eenvoudig de IT-infrastructuur op te schalen, de bedrijfsontwikkeling te versnellen en nieuwe producten snel en met maximale bescherming te ontwerpen en testen.

AI

Het AI-platform, dat onderdeel is van de G-Core Labs-cloud, zorgt voor een nog sneller en goedkoper machine learning-proces. De service biedt alle vereiste infrastructuur, van software tot frameworks, ondersteunt het volledige leerproces van elke complexiteit, maakt het mogelijk om modellen ononderbroken op te leveren en er gezamenlijk aan te werken, en biedt ook een catalogus met direct beschikbare sjablonen en modellen. Het platform integreert alle moderne oplossingen voor data-acquisitie en -verwerking, waaronder Kafka, Storm, Spark, PySpark, PostgreSQL, MS SQL, Oracle en MongoDB. De projecten die het meest baat zouden hebben bij het gebruik van deze AI-service, zijn onder meer projecten die te maken hebben met de herkenning van mensen, documenten, objecten of afbeeldingen.

Security

Extra bescherming van gegevens in de G-Core Labs-cloud wordt verzekerd door de Intel SGX-coderingstechnologie: het creëert sterk beschermde enclaves binnen de virtuele machines. Niemand heeft toegang tot deze versleutelde gebieden, zelfs niet als de servers zijn gehackt, zelfs de providers niet. Deze versleutelingstechnologie is een belangrijk kenmerk voor de sectoren die met persoonlijke gegevens werken en hogere veiligheidseisen stellen, met name financiën, gezondheidszorg en detailhandel.

Cloud

“Onze cloud is diep geïntegreerd met onze andere producten en diensten, waaronder ons internationale netwerk voor contentlevering, dat alle continenten omvat en is opgenomen in het Guinness Book of Records. Het team van G-Core Labs heeft expertise in het uitbreiden van online bedrijven naar gecompliceerde regio's: Latijns-Amerika, bekend om zijn sterke DDoS-aanvallen, evenals de landen die specifieke juridische expertise vereisen: China en Rusland. We zullen deze kennis graag delen met klanten die van plan zijn hun bedrijf uit te breiden”, aldus Elena Simon, General Manager Germany van G-Core Labs GmbH.

Amsterdam

Naast Frankfurt zijn de openbare clouds van G-Core Labs beschikbaar op 16 andere locaties, waaronder Luxemburg, Amsterdam, Moskou, Tokio, Singapore, Manassas en Santa Clara (VS). Het bedrijf breidt zijn capaciteiten uit en is van plan om wereldwijd meer dan 20 extra points of presence te lanceren.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters