ABN AMRO schakelt Kyndryl en IBM in voor de modernisering IT Operating Model

20-10-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

ABN AMRO schakelt Kyndryl en IBM in voor de modernisering IT Operating Model

Kyndryl en IBM hebben een overeenkomst met ABN AMRO gesloten. De overeenkomst heeft een waarde van 420 miljoen euro en loopt tot eind 2029 op het gebied van hybride Cloud infrastructuur. Deze overeenkomst is bedoeld om de bank in staat te stellen haar IT-bedrijfsmodel te transformeren en te moderniseren. Het doel is om een meer responsieve en klantgerichte manier van werken te realiseren die sneller, platter, meer gefocust en flexibeler is en meer vrijheid geeft. Dit kan ABN AMRO helpen om haar doel te realiseren en een meer persoonlijke dienstverlening voor haar klanten te ontwikkelen en te leveren in het digitale tijdperk.

De transformatie omvat onder andere de integratie van het Kyndryl-team met het ABN AMRO-team om één intern service delivery model te implementeren. Op deze manier kan de eliminatie van dubbel werk en management overhead worden geëlimineerd. Verder zal afstemming van gezamenlijk geleverde diensten op de strategische platforms van de bank met SaaS, Azure, Mainframe en On-premise Private Cloud Services plaatsvinden. Ook wordtéén set tooling en consistente processen geïmplementeerd die worden gebruikt door zowel Kyndryl en ABN AMRO op alle platforms.

Beide partijen gaan huidige on-premise platforms naar één enkele Private Cloud samenbrengen, om te helpen duplicatie te elimineren en een verbeterde service voor consumenten te bieden. Verder wordt het mainframeplatform gemoderniseerd, voortbouwend op best practices uit de sector, inclusief het inzetten van DevOps en CI/CD. Ook staat de modernisering van middleware door inzet van IBM CloudPaks op de overeenkomst.

IBM zal IBM Z-hardware en -software leveren, waaronder IBM Cloud Pak for Data, IBM Cloud Pak for Integration en Websphere Hybrid Edition om de transitie naar hybride cloud te versnellen. Door over te stappen van traditionele licenties naar IBM Cloud Paks kan ABN AMRO profiteren van de flexibiliteit om bestaande workloads uit te voeren op zowel lokale als publieke cloudplatforms, waardoor de transitie naar de cloud sneller kan verlopen.

IBM en ABN AMRO ondertekenden hun overeenkomst voor de transformatie van de hybride cloudinfrastructuur in juni 2021 (IBM's 2e kwartaal 2021).

Terug naar nieuws overzicht
Cloud