IBM en Raytheon Technologies werken samen rond AI, Cryptografie en Quantum

13-10-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

IBM en Raytheon Technologies werken samen rond AI, Cryptografie en Quantum

IBM en Raytheon Technologies zullen gezamenlijk geavanceerde kunstmatige intelligentie, cryptografische en kwantumoplossingen ontwikkelen voor de ruimtevaart-, defensie- en inlichtingenindustrie, inclusief de federale overheid, als onderdeel van een strategische samenwerkingsovereenkomst die de bedrijven hebben aangekondigd.

Kunstmatige intelligentie en kwantumtechnologieën geven klanten in de ruimtevaart en de overheid de mogelijkheid om sneller systemen te ontwerpen, hun communicatienetwerken beter te beveiligen en besluitvormingsprocessen te verbeteren. Door het baanbrekende commerciële onderzoek van IBM te combineren met het eigen onderzoek van Raytheon Technologies, plus ruimtevaart- en defensie-expertise, zullen de bedrijven in staat zijn om eens onoplosbare uitdagingen het hoofd te bieden.

"De snelle vooruitgang van kwantumcomputing en zijn exponentiële mogelijkheden hebben geleid tot een van de grootste technologische races in de recente geschiedenis - een die ongekende behendigheid en snelheid vereist", zegt Dario Gil , senior vice president, IBM, en directeur van Research. "Onze nieuwe samenwerking met Raytheon Technologies zal een katalysator zijn bij het bevorderen van deze ultramoderne technologieën - door hun expertise op het gebied van ruimtevaart, defensie en intelligentie te combineren met de volgende generatie technologieën van IBM om ontdekkingen sneller te maken, en de reikwijdte van die ontdekking groter dan ooit."

Naast kunstmatige intelligentie en kwantum zullen de bedrijven gezamenlijk geavanceerde cryptografische technologieën onderzoeken en ontwikkelen die de kern vormen van enkele van de moeilijkste problemen waarmee de lucht- en ruimtevaartindustrie en overheidsinstanties worden geconfronteerd.

"Neem zoiets fundamenteels als versleutelde communicatie", zegt Mark E. Russell , Chief Technology Officer van Raytheon Technologies. "Naarmate de computer- en kwantumtechnologieën vorderen, lopen bestaande cyberbeveiligings- en cryptografiemethoden het risico kwetsbaar te worden. IBM en Raytheon Technologies zullen nu in staat zijn om samen klanten te helpen veilige communicatie te behouden en hun netwerken beter te verdedigen dan voorheen mogelijk was."

De bedrijven bouwen aan een technisch samenwerkingsteam om IBM's commerciële technologieën snel in actieve lucht- en ruimtevaart-, defensie- en inlichtingenprogramma's in te voeren. Hetzelfde team zal ook veelbelovende technologieën identificeren voor het gezamenlijk ontwikkelen van systeemoplossingen voor de lange termijn door onderzoeksdollars en talent te investeren.

Terug naar nieuws overzicht
Security