A10 biedt veilige en betrouwbare multi-cloud integratie

Pieter Vermeeren, A10

A10 biedt veilige en betrouwbare multi-cloud integratie

Matthew Legg, A10

21-10-2021 | door: Hans Steeman
Deel dit artikel:

A10 biedt veilige en betrouwbare multi-cloud integratie

Zonder cloud lijkt de huidige IT geen bestaansrecht meer te hebben. Bedrijven omarmen in rap tempo de verschillende opties om cloud-technologie binnen hun IT-domein te integreren. Het optimaal en veilig gebruik van cloud-omgevingen stelt eisen aan de rest van de infrastructuur. A10 Networks uit San Jose heeft daar zijn missie van gemaakt en zorgt dat alles veilig beschikbaar is.

Een recente aankondiging over een OEM-alliantie met Dell Technologies zet het bedrijf extra in de schijnwerpers. Hardware van Dell Technologies en software van A10 Networks vormen een totaaloplossing die direct in te zetten is en geen complexe integratie vergt. Een echte out-of-the-box ervaring met één contact voor technische support. Dutch IT-channel sprak met Matthew Legg, de Alliance Account Manager van A10 Networks voor EMEA & APAC en Pieter Vermeeren, Sales Manager voor de Benelux regio over deze ontwikkeling en de toegevoegde waarde die A10 zijn klanten kan bieden.

Matthew Legg legt uit wat de nieuwe OEM-alliantie voor de klanten gaat betekenen: “Deze overeenkomst met Dell Technologies, stelt ons in staat om de volledige A10-productlijn van multi-cloud- en 5G-beveiligingsoplossingen breed aan te bieden via het Dell Technologies verkoopteam. Hieronder vallen dus Application Delivery Controllers (ADC's), Carrier-Grade Networking (CGN), Convergent Firewall (CFW) en SSL Insight (SSLi) en tot slot de A10 Harmony Controller. Daartoe komen alle A10 Network producten nu ook in de Dell Technologies catalogus te staan. Het resultaat; het groeien van de mogelijkheden om zowel bestaande Dell-klanten als potentiële klanten een integrale oplossing te bieden op basis van Dell-technologie.”

De impact van de cloud groeit door
Organisaties die hybride cloud nastreven om hun digitale weerbaarheid te verbeteren en de wensen van de medewerkers te ondersteunen, komen erachter dat de bestaande on-premises infrastructuur de implementatie van hun plannen kan maken of breken. Een transitie vereist veel stappen en de herdefinitie van de infrastructuur. Daar staat tegenover dat de recente pandemie zichtbaar heeft gemaakt dat flexibiliteit qua tijd en locatie een sleutelcomponent is voor de moderne werkplek. Werknemers werken waar zij dat willen, wanneer zij dat willen en met een uiteenlopend scala aan apparaten. De bedrijfsapplicaties moeten die ontwikkeling volgen. Om dat zo veilig mogelijk te maken zijn aanpassingen in de infrastructuur en werkwijze noodzakelijk.

Matthew Legg: “De infrastructuur voor de distributie van applicaties (ADC), die soms over het hoofd wordt gezien maar essentieel is voor succes, moet altijd opnieuw geanalyseerd en vaak ook gemoderniseerd worden om effectieve cloud-migraties en hybride cloud-initiatieven optimaal te ondersteunen. Deze migraties en multi-cloud initiatieven zijn een cruciaal onderdeel voor het faciliteren van het hybride werken. Het is precies het werkterrein van A10 Networks. Help bedrijven om op een veilige en efficiënte manier hun applicaties in een (hybride) cloud-omgeving te gebruiken. Hierbij komen alle facetten van beveiliging en snelheid aan de orde.”

Hybride strategie is de sleutel tot succes
Wereldwijd passen organisaties zich aan op een hybride wereld waarin applicaties zijn verspreid over on-premises omgevingen en één of meer publieke clouds. (A10 Networks ondersteunt in de praktijk alle publieke cloud providers.) COVID-19 belichtte en versnelde de afhankelijkheid van applicaties en de digitale omgeving, en toonde de behoefte aan veerkracht door middel van aantrekkelijke gebruikerservaringen, beschikbaarheid en beveiliging. Nu medewerkers overal en op elk moment werken is het bewaken van de bedrijfsgeheimen een heikel punt. Gelukkig heeft A10 de middelen om dat zo veilig mogelijk te maken.

Data-veiligheid voorop
Organisaties die hybride werken omarmen, streven ernaar om via cloud-omgevingen op een veilige manier toepassingen en diensten mogelijk te maken die niet alleen flexibel zijn, maar tegelijkertijd ook klanten en werknemers tevredenstellen. Bedrijven moeten deze doelstellingen nastreven zonder compromissen te sluiten op het gebied van de beveiliging. Een tekortkoming op dit gebied kan niet alleen het bedrijf ontwrichten, maar ook het merk ernstig schaden. De werknemers zijn tegenwoordig veeleisend. Ze werken waar ze willen, wanneer ze willen en met de devices die ze willen. Dat vereist een zeer flexibele IT-structuur.

Het is dan ook geen wonder dat de overgang naar hybride IT verre van eenvoudig is, waarbij de grootste uitdagingen te maken hebben met de complexiteit van het beheer van de hybride cloud infrastructuur en -activiteiten, de verbindingstechnologie via veilige kanalen en het bewaken van de informatiestromen. Matthew Legg: “Met Thunder SSLi krijgt de systeembeheerder een gedetailleerd inzicht in al het versleutelde verkeer en kan het de legitimiteit van het netwerkverkeer optimaal bewaken en borgen. Daarmee is bewaking van het in- en uitgaand verkeer tussen devices voor beheerde gebruikerssystemen verzekerd.”

Mooie opties voor MSP’s en resellers
De A10 Networks-bouwstenen zijn niet enkel interessant voor enterprises. Ook MSP’s kunnen er een businessmodel rond opzetten. De componenten zijn dan white labelled beschikbaar en kunnen onder eigen naam in de markt gezet worden. De MSP’s zetten de oplossing in hun datacentrum en kunnen direct klanten gaan aansluiten. De eenvoud van het concept maakt zo’n oplossing laagdrempelig. Pieter Vermeeren: “Het mooie van de samenwerking is dat we de resellers prikkelen om ook de Dell Technologies hardware in aanbiedingen mee te nemen. Hierdoor kunnen zij met een breder aanbod de klanten benaderen.

Omdat Dell Technologies ook financiële diensten verleend, kan een klant vanuit deze hoek een aanbod krijgen om zijn investeringen eenvoudig te financieren (OPEX gebaseerd). Financiering van de totale oplossing is een optie die Dell Technologies faciliteert.”

Auteur: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht
Cloud