NXP Semiconductors selecteert TCS als strategisch partner

17-09-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

NXP Semiconductors selecteert TCS als strategisch partner

Tata Consultancy Services (TCS), een organisatie op het gebied van IT-services, consultancy en bedrijfsoplossingen, zal NXP, eens peler op het gebied van veilige connectiviteitsoplossingen, helpen bij het optimaliseren van de gebruikerservaring en het versnellen van digitale transformatie.

NXP is een drijvende kracht achter innovatie in sectoren zoals de automotive, industriële & IoT-, mobiele en communicatie-infrastructuur. De fabrikant van halfgeleiders koos TCS als strategisch partner voor het stimuleren van zijn strategie voor geïntegreerde IT-services in applicaties, IT-infrastructuur en werkplekdienstverlening die zowel bedrijfs- en productie- als engineeringsfuncties omvatten.

Om NXP te helpen zal TCS gebruikmaken van haar unieke Machine First™-benadering, diepgaande kennis van de halfgeleiderindustrie en bewezen deskundigheid op het gebied van next-gen technologieën zoals AI en automatisering. TCS zal een bedrijfsgericht model ontwikkelen dat synergieën binnen de gehele waardeketen van NXP benut.

Het nieuwe, veilige IT-landschap zal niet alleen de operationele veerkracht van het bedrijf aanzienlijk verbeteren, maar ook innovatie versnellen en zorgen voor een optimale gebruikerservaring. Bovendien zal TCS de cloudadoptie van NXP versnellen om de bedrijfsflexibiliteit te vergroten en te bouwen aan een toekomstbestendige basis ten behoeve van de groei- en transformatie agenda van het bedrijf.

“TCS liet zien een goed beeld te hebben van de omgeving van NXP en identificeerde voor ons transformationele kansen. TCS zal dan ook een cruciale partner zijn in het bouwen aan onze visie van flexibele IT-omgeving die essentieel is om gelijke tred te houden met onze continue, groeiende drive om te blijven innoveren", vertelt Olli Hyyppa, Chief Information Officer and Senior Vice President, NXP Semiconductors.

"We zijn verheugd om onze decennialange en strategische samenwerking met NXP te verlengen door samen te bouwen aan een nieuwe, toekomstbestendige digitale kern van het bedrijf en zo digitale transformatie te bevorderen. Het nieuwe IT-besturingsmodel zal beter aansluiten bij het bedrijf en gebruikmaken van onze Machine Frist-filosofie om flexibelere operaties en een optimalere gebruikerservaring te garanderen in het belang van NXP’s toekomstige groei", zegt V Rajanna, Global Head, Technology Business Unit, TCS.

Terug naar nieuws overzicht