Olympiastadion Berlijn kiest voor Extreme Networks Wi-Fi

25-08-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Olympiastadion Berlijn kiest voor Extreme Networks Wi-Fi

Extreme Networks, een cloud-gedreven netwerkbedrijf, is geselecteerd als de officiële leverancier van Wi-Fi-oplossingen voor het historische Olympiastadion in Berlijn. In samenwerking met zijn partner PKN Datenkommunikations GmbH (PKN), en ter voorbereiding op het Europees Kampioenschap voetbal van 2024 (EURO 2024), implementeert Extreme een high-performance Wi-Fi 6-netwerk.

Het netwerk voldoet aan de strenge eisen van de Union of European Football Associations (UEFA) op het vlak van venue- en netwerkinfrastructuur.

Het Olympiastadion Berlijn, onderdeel van het Olympisch Park in Berlijn, werd geopend op 1 augustus 1936 en heeft 74.475 zitplaatsen. Het is een van de grootste stadions in Duitsland voor Europese voetbalwedstrijden en een van de meest prestigieuze en veelzijdige venues voor sport- en entertainmentevents. De Wi-Fi 6-implementatie van Extreme is een van de eerste en grootste implementaties van openbare Wi-Fi 6 in een Europees stadion.

Dankzij Wi-Fi 6 kan het stadion de komende jaren voldoen aan de meest veeleisende connectiviteitsbehoeften van toeschouwers, medewerkers en media, aanwezig bij voetbaltoernooien, concerten en internationale sportevents. Daarnaast ondersteunt de oplossing bedrijfskritische activiteiten en back-of-house-systemen.

Terug naar nieuws overzicht