CDN-provider G-Core Labs opent PoPs in Boekarest en Toronto

28-07-2021
Deel dit artikel:

CDN-provider G-Core Labs opent PoPs in Boekarest en Toronto

Cloud en edge solution provider G-Core Labs versterkt zijn Europese en Noord-Amerikaanse content delivery network. Het bedrijf lanceert Points of Presence (PoPs) in de Roemeens hoofdstad Boekarest en Canadese stad Toronto.

De CDN-responstijd is volgens onafhankelijke cijfers van Citrix tussen de 7 en 30 ms. Klanten kunnen via de CDN-node in Boekarest content leveren aan 14 miljoen gebruikers in Roemenië met een reactietijd van 7 ms. Het bedrijf wil op termijn ook zijn netwerkcapaciteit vergroten in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België, Zweden en Servië.

PoP in Canada

Ook lanceert de CDN-provider een PoP in Canada. "We hebben de verspreiding van onze infrastructuur naar het Noord-Amerikaanse continent gepland in 2021 en recentelijk een PoP gelanceerd in Toronto. We geven speciale aandacht aan Canada, aangezien het een bevolking van 37 miljoen mensen heeft met 35 miljoen regelmatige gebruikers van internet. Dit is goed voor 94% van de totale bevolking van het land. De Canadese media- en entertainmentmarkt ontwikkelt zich snel, mensen winkelen en leren online, bekijken films en live-uitzendingen en spelen videogames. In al deze gevallen is het van vitaal belang over een snel content delivery netwerk te beschikken dat gebruikers in staat stelt hoge capaciteit videocontent in milliseconden aangeleverd te krijgen", aldus Sam Davis, Vice President of Products bij G-Core Labs.

De G-Core Labs CDN ondersteunt alle noodzakelijke protocollen waaronder HTTP/2, SSL, and IPv6. Ook op het gebied van instellingen biedt de provider flexibiliteit, waaronder API-toegang, het voorladen van zware content, het volledig of selectief wissen van cache, aanpassen van cache-instellingen, specificeren van de verlooptijd van de cache en cache delivery.

PoPs in meer dan 100 steden

De G-Core Labs CDN architectuur omvat vijf continenten. G-Core Labs beschikt over 100 PoPs in meer dan 100 steden wereldwijd. Het bedrijf kent ruim 6.000 peering partners. De totale netwerkcapaciteit overschrijdt de 50 Tbit/s.

Het bedrijf kondigt ook aan in Q3 en Q4 van 2021 zijn CDN-servercapaciteit uit te breiden. Op de korte termijn staat de lancering van PoPs op de planning in Jemen, Oezbekistan, Irak, Jordaan en Egypte. Ook wil het bedrijf zijn prestaties in Latijns-Amerika verbeteren.

Terug naar nieuws overzicht