Protinus IT wint eerste drie Rijksbrede IWR2021-aanbestedingen

27-07-2021 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Protinus IT wint eerste drie Rijksbrede IWR2021-aanbestedingen

Het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat (EZK) heeft Protinus IT de eerste drie Rijksbrede IWR2021|Werkplekhardware-aanbestedingen definitief gegund. De drie aanbestedingen vonden plaats onder regie van de Categorie ICT Werkomgeving Rijk (IWR), als hoofdopdrachtgever namens de Staat der Nederlanden.

Protinus IT is één van de drie winnaars (waaronder ook Bechtle groep) van deze aanbestedingen, die gelden voor 12 deelnemende ministeries: het leveren van Beeldschermen; Android Devices & Accessoires; Laptops & Vaste ICT-werkplekken. Alle drie zijn inclusief optionele accessoires en diensten.

Hiermee continueert Protinus naar eigen zeggen haar status als leverancier van Werkplekhardware binnen de Rijksoverheid na afloop van de IWR2016 contracten. Deelnemers binnen deze aanbestedingen zijn onder andere alle departementen en onderliggende organisaties, Hoge colleges van Staat, Rechterlijke macht en Adviescolleges. Het Ministerie van Defensie is voor het eerst toegevoegd als deelnemer aan de Rijksbrede aanbesteding.

Extra impact

Binnen de aanbestedingen IWR2021|Werkplekhardware is de markt nadrukkelijk uitgedaagd om extra impact te realiseren op de aandachtsgebieden Energie & Klimaat en Materialen, Grondstoffen en Circulaire Economie. Op deze manier moet iedere leverancier bijdragen aan de Rijksbrede strategie ‘Inkopen met Impact’.

De initiële looptijd per raamcontract is twee jaar, met een maximale verlenging van twee keer een periode van één jaar. De omvang van de raamcontracten Beeldschermen en Android Devices & Accessoires bedraagt voor elk raamcontract 60 miljoen euro. Het raamcontract Laptops & Vaste ICT bedraagt 240 miljoen euro. De contractwaarden betreffen de volledige looptijd van vier jaar.

Terug naar nieuws overzicht