Telindus scoort hoge ogen in Giarte IT Xperience Monitor 2021

05-07-2021
Deel dit artikel:

Telindus scoort hoge ogen in Giarte IT Xperience Monitor 2021

Strategisch IT-partner Telindus behaalt een fanscore van 79 procent in de Giarte IT Xperience Monitor 2021. Van de deelnemers aan het onderzoek is 25 procent een 'superfan' van de organisatie. Dit betekent dat zij Telindus zeker aan anderen zouden aanbevelen. Daarnaast scoort Telindus hoog op bereidheid (84), bekwaamheid (83), transparantie (80) en betrouwbaarheid (82).

Met de jaarlijkse studie doet Giarte sinds 2002 onderzoek onder klantorganisaties naar hun mening over de relatie met hun IT-serviceprovider. Dit jaar neemt Telindus voor de vierde keer deel aan de Giarte ITX Monitor (voorheen bekend als Outsourcing Performance). De studie bestaat uit een kwalitatief en kwantitatief gedeelte. Met behulp van een online vragenlijst inventariseert Giarte de relatie tussen bijna 800 organisaties en hun IT-provider(s). Daarnaast spreken zij ook met ongeveer 1.000 managers over hun uitbestedingsproblematiek en hun successen.

Op alle fronten vooruitgang

Dat Telindus een fanscore van 79 procent behaalt, is een vooruitgang ten opzichte van vorig jaar. Het bedrijf behaalde toen nog 68 procent. Als het gaat om competenties en klantgerichtheid boekte Telindus op alle onderdelen vooruitgang. De grootste stappen maakt het bedrijf op het gebied van transparantie (een stijging van 8 punten), betrouwbaarheid en aanpassingsvermogen (beide een stijging van 5 punten) en zero repeat (4 punten stijging).

Joris Leupen, CEO van Telindus, zegt over de resultaten: “Met een grote glimlach op mijn gezicht heb ik de onderzoeksresultaten doorgenomen. Onze belofte is dat onze dienstverlening de ultieme klantbeleving is. We hebben de gehele organisatiestructuur en ons dienstenportfolio aangepast om een strategische IT business partner voor onze klanten te zijn. Een van de strategische doelen is het worden van de meest betrouwbare IT-dienstverlener van Nederland. De cijfers van Giarte laten zien hoe ver we hier al in zijn. Ik ben enorm trots op deze topprestatie die we als team hebben neergezet en ben blij dat we de belofte aan onze klanten hebben kunnen waarmaken.”

Terug naar nieuws overzicht