Cohesity Backup as a Service is beschikbaar in Europa

Paul de Goede, Channel Development Manager bij Cohesity Benelux

09-06-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Cohesity Backup as a Service is beschikbaar in Europa

Cohesity heeft de lancering aangekondigd van haar Backup as a Service (BaaS)-aanbod, DataProtect deliver as a Service, aan klanten in Europa. "Deze dienst wordt aangeboden via Amazon Web Services (AWS) in Europa. Het aanbod geeft enterprise en mid-size klanten een andere radicaal eenvoudige manier om een back-up van gegevens, te elimineren silo's, en verlaging van de kosten investeringen, terwijl Cohesity zorgt voor het beheer van de onderliggende infrastructuur zo meldt Paul de Goede (foto), Channel Development Manager bij Cohesity Benelux.

"Cohesity DataProtect, geleverd als een service, omvat ondersteuning voor een scala aan workloads, waaronder Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) instanties en rekeninfrastructuur, Amazon Relational Database Service (Amazon RDS), 2 Microsoft 365 SaaS-applicaties en gegevensbronnen zoals VMware, Network Attached Storage (NAS) en SQL Server. Duizenden klanten wereldwijd vertrouwen al op Cohesity DataProtect om een back-up te maken van hun gegevens op locatie of in cloudomgevingen die ze rechtstreeks beheren. Nu hebben ze nog meer keuze in het benutten van de waarde die Cohesity biedt met deze SaaS-gebaseerde oplossing, die allemaal eenvoudig kunnen worden beheerd via één gebruikersinterface op het Cohesity Helios multicloud-platform", aldus Paul de Goede.

"We zijn enthousiast over dit nieuwe aanbod omdat het Europese klanten nog meer keuze geeft bij het beheren van hun gegevens, maar met alle kenmerken van Cohesity's multicloud-gegevensbeheerplatform dat ze al kennen en vertrouwen", zegt Richard Gadd, vice-president EMEA verkoop, samenhang. "Niet alleen stelt de uitbreiding van ons SaaS-aanbod naar Europa klanten in staat om databeheer verder te vereenvoudigen, maar geeft het onze Europese partners ook de mogelijkheid om hun unieke waarde toe te voegen en de oplossing door te verkopen via onze distributiekanalen of via AWS Marketplace."

Data Management as a service: een nieuw hoofdstuk in uitgebreid gegevensbeheer

DataProtect deliver as a Service is het eerste aanbod van Cohesity's uitgebreide Data Management as a Service (DMaaS)-portfolio. DMaaS is een portfolio van 'as a service'-aanbiedingen die zijn ontworpen om klanten een radicaal eenvoudige manier te bieden om hun gegevens te back-uppen, te beveiligen, te beheren en te analyseren, allemaal rechtstreeks beheerd door Cohesity en gehost op AWS - Cohesity's voorkeurscloudprovider voor DMaaS.

Naast de aankondiging van de beschikbaarheid van Cohesity DataProtect die vandaag als een service in Europa wordt geleverd, kondigde Cohesity de op handen zijnde komst aan van haar tweede SaaS-aanbod in haar DMaaS-portfolio, Cohesity SiteContinuity, dat geautomatiseerd noodherstel van missiekritieke applicaties en gegevens naar de wolk. Deze Disaster Recovery as a Service (DRaaS)-oplossing is ontworpen om bedrijven te helpen de infrastructuurkosten aanzienlijk te verlagen door gebruik te maken van on-demand cloudresources van AWS in plaats van een kostbaar secundair datacenter.

Cohesity's portfolio van DMaaS-aanbiedingen geeft organisaties nog meer keuze in hoe ze hun gegevens kunnen beschermen en beheren. Met Cohesity kunnen klanten kiezen uit een SaaS-model, een on-premises Cohesity-cluster of een combinatie van beide in een hybride model - allemaal op één platform en beheerd met één enkele gebruikersinterface.

Klanten kunnen zich abonneren op DMaaS-aanbiedingen via geautoriseerde Cohesity-kanaalpartners, distributeurs en via AWS Marketplace. DMaaS geeft partners niet alleen de mogelijkheid om hun terugkerende omzet te laten groeien, maar het stelt hen ook in staat om hun bestaande managed service-aanbod uit te breiden zonder zelf infrastructuur uit te hoeven bouwen. Ze kunnen dit ook als startpunt gebruiken als ze erover nadenken om een beheerde servicepraktijk te starten.

Met Cohesity DataProtect geleverd als een service, kunnen klanten ook:

Verminder de complexiteit met BaaS dat is gebouwd voor de hybride cloud, waardoor cycli worden vrijgemaakt om zich te concentreren op andere kritieke taken met een enkele back-upservice voor on-premises en cloudgegevensbronnen en een enkele gebruikersinterface om alles te beheren.

Verminder het instellen van back-ups tot minuten door automatisch workloads te detecteren zodra een beveiligde verbinding tot stand is gebracht en door vooraf ingesteld of aangepast beleid toe te passen om de beveiliging te starten.

Zorg voor efficiënt gebruik van beschikbare bandbreedte, versnel back-ups naar de cloud en gegevensherstel uit de cloud door alleen gewijzigde datablokken te verzenden.
Verbeter hun gegevensbeveiliging door een momentopname op een alternatieve locatie bij te houden met flexibel beheer van coderingssleutels en de mogelijkheid om gegevens te scheiden en te isoleren voor juridische en nalevingsdoeleinden.

Terug naar nieuws overzicht