G-Core Labs start cloud en edge activiteiten in Amsterdam

07-06-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

G-Core Labs start cloud en edge activiteiten in Amsterdam

G-Core Labs, een internationale leverancier van cloud- en edge-oplossingen, heeft een nieuwe regio van zijn public cloud in Amsterdam gelanceerd in Tier IV-datacenter. De oplossing stelt bedrijven en organisaties in staat om binnen enkele minuten een IT-infrastructuur van elke configuratie en capaciteit te implementeren.

Door de cloud te integreren met het content delivery-netwerk van het bedrijf, dat zich in meer dan 100 points of presence over de hele wereld bevindt, is de responstijd tot 30 ms. Alle gegevensverwerking vindt plaats in Nederland.

Amsterdam werd de zesde regio van de public cloud activiteiten van het bedrijf, eerder werden de public clouds van G-Core Labs gelanceerd in Luxemburg, Ashburn (VS), Singapore, Moskou en Khabarovsk. In totaal is het bedrijf van plan om in de nabije toekomst 20+ extra cloud-aanwezigheidspunten op alle continenten van de wereld te openen.

"Europa is traditioneel een van de belangrijkste prioriteiten van G-Core Labs, de meeste klanten van het bedrijf zijn hier gevestigd. In dit opzicht openen we naast de public cloud-regio in Luxemburg ook een krachtig cloudcluster in Amsterdam, een van de belangrijkste economische centra van de Oude Wereld, voor het gemak van onze gebruikers. En tegen het einde van het jaar zal de cloud in Duitsland worden gelanceerd", zegt Vsevolod Vayner, hoofd van cloudplatforms van G-Core Labs.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters