Wortell neemt Synergics over

11-05-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Wortell neemt Synergics over

Het Nederlandse Wortell neemt het Belgische Synergics over. Daarmee breidt het bedrijf haar activiteiten uit naar België. De verschillende Microsoft outsourcing diensten van Wortell kunnen nu door Synergics geleverd worden aan de Belgische klanten.

Wortell heeft de afgelopen jaren een verschillende standaarddiensten ontwikkeld voor de inzet en het beheer van Microsoft 365 en Microsoft Azure. Ook biedt Wortell een dienst aan genaamd Managed Detection en Response (MDR) waarmee 24.7 bewaking tegen cyberdreigingen wordt geleverd op basis van Azure Sentinel en Microsoft Defender 365. Deze cloud diensten kunnen dankzij de overname nu ook worden aangeboden in de Belgische markt.

450 medewerkers

Na de samenvoeging van beide organisaties ontstaat een bedrijf met 450 medewerkers, met locaties in Brussel, Gent, Gouda, Lijnden, Huizen en Amsterdam. Jochen Maertens, directeur van Synergics, neemt zitting in de groepsdirectie van Wortell Group. Ook blijft hij verantwoordelijk voor de Belgische activiteiten.

Jochen Maertens, CEO van Synergics, ziet kansen voor klanten van Synergics. Maertens wijst onder meer op de volwassenheid van de oplossingen van Wortell, iets waarmee klanten hun transformatie kunnen versnellen. Ook voor klanten van Wortell biedt de overname van Synergics voordelen. Zo is Azelis ook in België actief en kunnen zij nu beter bediend worden.

“Ik ben bijzonder trots dat Synergics zich bij Wortell wil aansluiten” zegt Danny Burlage, algemeen directeur van Wortell. “Synergics lijkt enorm veel op Wortell. Zowel qua diensten die ze levert in de Belgische markt, als bedrijfscultuur. Samen hebben wij de missie om mensen in hun kracht te zetten met behulp van technologie. De missie luidt dan ook ‘We empower people.’"

Terug naar nieuws overzicht