Betrouwbare WiFi op camping Sandaya Parc La Clusure dankzij EnGenius Cloud

Betrouwbare WiFi op camping Sandaya Parc La Clusure dankzij EnGenius Cloud

01-04-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Betrouwbare WiFi op camping Sandaya Parc La Clusure dankzij EnGenius Cloud

WiFi is de norm geworden voor veel kampeerders. Wat de online activiteit ook is, een stabiele verbinding is nodig om een goede WiFi-connectiviteit, en daarmee klanttevredenheid, te garanderen. Dat weten ze ook bij Sandaya Parc La Clusure in de Ardennen.

Steeds meer mensen gaan kamperen. Het aantal buitenlandse gasten op campings in de Benelux steeg de laatste jaren sneller dan het aantal internationale hotelgasten. Voor die gasten is WiFi tegenwoordig een must, of dat nu vanwege werk is, om e-mails te kunnen lezen, voor het spelen van online games, het kijken of streamen van films of gewoon het plannen van routes. De vraag naar een bijna continue internetverbinding blijft toenemen en dus moeten succesvolle campings die voorziening bieden aan kampeerders, gasten en medewerkers.

Gastvriendelijkheid
Dat geldt ook voor Sandaya Parc La Clusure, een familiecamping waar gastvriendelijkheid het toverwoord is. De camping bevindt zich in het hart van de Ardennen en wordt onder andere gewaardeerd om de faciliteiten en leuke activiteiten.

Om gasten een fijne vakantie te kunnen bieden is daarnaast ook een goede WiFi-verbinding cruciaal. Daarvoor ging de camping op zoek naar nieuwe access points. Sandaya Parc La Clusure had al een bestaand WiFi-netwerk en wist dat daaraan access points toegevoegd konden worden om gasten op de gehele camping een goed WiFi-bereik te kunnen bieden.

“Voor onze camping waren wij opzoek naar nieuwe access points. Na overleg met KommaGo mochten we een proefmodel van de EnGenius ECW160 ontvangen”, zegt Chris Meister, die verantwoordelijk is voor de ICT in Parc Le Clusure. De Nederlandse IT- en telecomspecialist KommaGo levert al sinds 2003 EnGenius-oplossingen. Het bedrijf is uitgegroeid tot één van de grootste leveranciers van het merk in Nederland. De toegewijde productspecialisten beschikken over uitgebreide kennis. In dit geval voldeed het EnGenius Cloud ECW160 outdoor access point aan de eisen van de camping.

KommaGo leverde de oplossing, die vervolgens werd getest om er zeker van te zijn dat het inderdaad de beste keuze was. Meister: “Na uitgebreid testen van het product bepaalden we hoeveel access points we uiteindelijk nodig hadden. Het viel op hoe eenvoudig de installatie en configuratie verliepen. Alles wat je nodig hebt voor de plaatsing was meegeleverd en de configuratie ging heel eenvoudig via een app in de cloud (EnGenius Cloud To-Go, red.), waardoor je bovendien altijd en overal je netwerk kunt monitoren. Je kunt bovendien de access points en de WiFi-kanalen zelf laten instellen, waardoor je altijd een zo optimaal mogelijk signaal hebt.”

Goede oplossing
Sandaya Parc La Clusure zorgt al meer dan 26 jaar voor een optimale vakantiebeleving in de Ardennen en voor sommige gasten hoort daar een WiFi-verbinding bij. Inmiddels kunnen de campinggasten daar optimaal gebruik van maken. De uitrol van maar liefst 35 EnGenius ECW160 access points was dankzij de eenvoudige configuratie een fluitje van een cent. “Ik zou dit product dan ook van harte aanbevelen aan iedereen die eenvoudig en snel zijn WiFi-netwerk wil uitbreiden of upgraden”, besluit Meister. “KommaGo bood ons een goede oplossing waardoor we veel tijd en moeite bespaard hebben. Daarnaast was het contact persoonlijk en laagdrempelig en kregen we snel antwoord op onze vragen.”

Auteur: Redactie

Terug naar nieuws overzicht

Tags

wifi