Winnaars aanbesteding DICTU zijn bekend

18-03-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Winnaars aanbesteding DICTU zijn bekend

De winnaars van de aanbesteding voor de flexibele IT-inhuur door de Dienst ICT Uitvoering (DICTU) zijn bekend. DICTU  is één van de grotere ICT-dienstverleners binnen de Rijksoverheid. 

De winnaars bestaan uit het consortium van Bartosz, DiVetro en LINKIT en verder CIMSolutions, IT Staffing, iSense Consulting, HeadfFirst, Between, SynProfs, Ukomst en Itaq. De totale geraamde waarde van het contract is 316 miljoen euro, met een looptijd van wederom vier jaar.

De Dienst ICT Uitvoering is een zogenaamde baten-lastendienst. Dat betekent dat zij op een bedrijfsmatige manier werkt voor haar opdrachtgevers. Binnen de overheid voert Dictu een aantal belangrijke taken uit:

Het ondersteunen van de primaire ICT-processen van de ministeries van Economische Zaken en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, inclusief de uitvoeringsinstanties.

ICT-dienstverlening aan onderdelen van het Rijk, zoals de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens, de Inspectie Leefomgeving en Transport en de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

DICTU stelt kwaliteit, betrouwbaarheid, continuïteit en informatieveiligheid centraal en maakt gebruik van moderne technieken en ontwikkelingen zoals de Cloud, mobile en big data.

Terug naar nieuws overzicht