EnGenius: complete Wi-Fi oplossingen

Sherry Wei, Managing Director bij EnGenius Networks Europe

25-02-2021 | door: Teus Molenaar
Deel dit artikel:

EnGenius: complete Wi-Fi oplossingen

EnGenius staat bekend als leverancier van uitstekende hardware voor Wi-Fi-netwerken. Maar inmiddels levert de fabrikant ook bijbehorende software. “We zijn terug; en beter dan voorheen”, stelt Sherry Wei, Managing Director bij EnGenius Networks Europe.

Dat EnGenius switches en access points maakt, is al jaren bekend in de Benelux., waar de onderneming zo’n vijftien jaar geleden neerstreek om vanuit Eindhoven de Europese markt te bedienen. Het is een paar jaar rustig geweest rond de Taiwanese producent, maar nu timmert hij weer flink aan de weg.

De onderneming mikt vooral op het midden segment “Wij leveren wel apparatuur met enterprise-kwaliteit, maar dan met een gunstige prijs/kwaliteit-verhouding en goede marge voor de reseller, tevens voorzien wij in gratis goede Nederlandstalige support ”, aldus product manager James Roos. Typische klanten zijn te vinden in toeristische sector: campings, restaurants, hotels. “Maar er is ook veel belangstelling in de educatieve branche: scholen, universiteiten; in Spanje hebben wij bijvoorbeeld als eerste een Wi-Fi 6 oplossing bij een school geïmplementeerd.

Gratis tool

Het grootste struikelblok bij de inrichting van een Wi-Fi netwerk is vaak de plaatsing van de access points. Bouwkundige factoren, zoals dikte en materiaal van ramen, deuren, muren en plafonds, en andere obstakels, spelen een rol om tot een goed dekkend netwerk te komen. “Daar spelen onze partners een belangrijke rol. Zij kunnen voor hun klanten het netwerk ontwerpen. Daarbij kunnen ze natuurlijk op onze kennis rekenen. En we hebben ook een gratis tool voor onze geregistreerde partners die helpt bij de juiste inrichting van het netwerk. Deze ezWiFi Planner is beschikbaar via onze partner portal.”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

wifi